Tvarka Žvejų gatvėje nekis

  • Teksto dydis:

Tęsiame rubriką "Klausk miesto valdžios drąsiai". Į klaipėdiečių klausimus atsako uostamiesčio savivaldybės administracijos atstovai.

– Klaipėdiečiai teiraujasi, ar planuojamas esamo dviračių ir pėsčiųjų tako palei Dangę tvarkymas ar atnaujinimas, tobulinimas ir naujų ruožų nuo Tauralaukio bei Liepų g. tilto į miesto pusę įrengimas?

Laikinai Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas einantis Olegas Mariničius:

– Dažniausiai po žiemos dėl oro sąlygų bei žmonių veiksmų ne tik dviračių takų, bet ir kitų vietų mieste ženklinimas būna nusidėvėjęs. Šie metai – ne išimtis. Teritoriją, kuri minima, mūsų specialistai aplankė dar pavasario pradžioje ir suplanavo darbus. Šiuo metu atnaujinamas bei braižomas ženklinimas ant takų ir šaligatvių. Netrukus bus imtasi kelio ženklų. Iš viso iki vasaros pradžios jų planuojama atnaujinti kelias dešimtis.

Atsakant į antrąją klausimo dalį, yra rengiamas dviračių tako tęsinio nuo Klaipėdos g. tilto iki Purmalių piliakalnio projektas. Kitoje upės pusėje dviračių takas kol kas neplanuojamas.

– Jau ne pirmi metai Klaipėdos Žvejų gatvės ruožas yra paverstas pėsčiųjų promenada. Miestiečiai klausia, ar ji išliks?

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus:

– Žvejų gatvės ruožą paversti pėsčiųjų promenada, važiuojamojoje gatvės dalyje įrengti lauko kavinių ir eismą organizuoti viena kryptimi (ratu) dar 2012 m. leidimą davė Saugaus eismo komisija. Pastebėtina, kad po šio sprendimo vasaros sezonu padaugėjo lauko kavinių važiuojamojoje kelio dalyje. Savivaldybės administracija stebėjo situaciją dėl priimtos tvarkos. Pirminiame tvarkos sprendinyje buvo draudžiama Žvejų gatvės ruože nuo Biržos tilto iki Teatro g. (kairėje gatvės pusėje) gyventojams parkuoti automobilius. Įvertinus nepatogumus, su kuriais susidurdavo klaipėdiečiai, eismo tvarka buvo pakoreguota ir šiuo metu šiame ruože gyventojams mašinas statyti leista. Esamos tvarkos neplanuojama keisti. Pagrindinis to motyvas – grąžinus anksčiau buvusią eismo organizavimo tvarką, didžiojoje gatvės dalyje esant dvipusiam eismui būtų sudėtinga prasilenkti transporto priemonėms. Eismo kontrolę Žvejų gatvėje vykdo policija ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius.

– Pensinio amžiaus moteriai priklauso butas name, kurį netrukus pradės renovuoti. Jai, kaip pensininkei, taikomos nuolaidos – įmokas už ją mokės valstybė. Moteris butą yra užrašiusi savo anūko vardu. Kokia situacija su įmokomis bus jai mirus?

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus Butų ir energetikos poskyrio vyr. specialistė Dženeta Būdvytytė:

– Asmenims, gaunantiems šildymo kompensaciją, kol ši nenutraukiama, namo atnaujinimas 100 proc. yra kompensuojamas. Mirties atveju, jei butą paveldėjęs asmuo negauna šildymo kompensacijos, jam įmokas už namo atnaujinimą reikės mokėti.

– Gyventojai teiraujasi, kodėl ties Mėsininkų ir Didžiosios Vandens gatvių sankryža prasidėję kasinėjimai nebetęsiami, o viskas palikta likimo valiai?

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška:

– Klaipėdos miesto savivaldybė šiuo klausimu gali daryti minimalią įtaką. Sklypas, apie kurį klausiama, yra privatus, ten numatomos statybos. Mūsų žiniomis, verslininkams ėmus ruošti pamatus, buvo iškasta archeologinių radinių. Tad visi darbai sustabdyti, pradėtas vietos tyrinėjimas. Pasak Kultūros paveldo departamento atstovų, kurį laiką šioje teritorijoje nieko nevyko, nes buvo aiškinamasi dėl tyrinėjimo išvadų. Kaip mus informavo sklypo savininkai, archeologai gavo leidimus tęsti darbus dar vienus metus. Po to prasidės realios statybos, teritorija pasikeis neatpažįstamai. Beje, šį plotą kontroliuoja mūsų Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, kurie prižiūri, kad sklypas nevirstų šiukšlynu bei nekeltų grėsmės miestiečių sveikatai ar gyvybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių