Ukrainiečių padėka Klaipėdai – liepos parke

Ukrainiečių bendruomenė, įsikūrusi Klaipėdoje ir čia radusi saugų prieglobstį, už svetingumą padėką išreiškė neįprastu būdu. Per šimtas ukrainiečių ėmėsi iniciatyvos Sąjūdžio parke pasodinti liepaičių.

Uostamiestis svetingai priėmė karo pabėgėlius iš Ukrainos, todėl čia laikinus namus suradę žmonės nori padėkoti Klaipėdos miestui.

"Mes dėkingi už paramą, kurią lietuviai suteikia mums tokiu sunkiu metu. Lietuviai padeda ne tik mums čia, bet jūs padedate ir mūsų šaliai. Kaip padėką mes nusprendėme jūsų mieste pasodinti šešias liepas. Surinkome pinigų ir nupirkome jas Sąjūdžio parkui", – pasakojo akcijos organizatorė Jelena Ušakova.

Ukrainiečiai taip nori įamžinti uostamiestyje neeilinius įvykius, kurie įsirėžė ne tik jų, bet ir visų lietuvių širdyse.

Tai mūsų širdys, kurios plaka čia.

"Tikimės, kad praeis metai ir šios liepos užaugs didelės. Liepos laikomos apsaugos medžiais. Liepa saugo nuo saulės, suteikia jėgų. Žmonės po liepomis pasėdėję jausdavo jėgų antplūdį. Liepos lapai primena širdies formą. Tai mūsų širdys, kurios plaka čia. Mums čia gerai, bet mūsų širdis traukia į namus", – susijaudinusi kalbėjo J.Ušakova.

Moteris, apie idėją pasidalijusi internete, sulaukė gausaus tėvynainių būrio susidomėjimo.

"Net neįsivaizduojate, kiek mūsų ukrainiečių susivienijo. Paskelbėme akciją "Pasodink medį Klaipėdai". Surinkome pinigų medžiams. Visi davė tiek, kiek galėjo. Net ir euro auka mums yra daug, juk daugybė iš mūsų darbo dar nerado", – pasakojo moteris.

Ši akcija sulaukė daugybės žmonių dėmesio.

"Reikėjo net architektų pagalbos, visi sutiko šiltai, gelbėjo ir šypsojosi mums", – džiaugėsi ukrainietė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inga

Inga portretas
wau, koks dosnumas...

Tadas

Tadas portretas
Geda!!! Per 100 zmoniu!!! ir tik 6 sodinukai!!! ka jus ten visi susirinkot tada, selfi padaryti ir reklama sau atseit ziurekit mes jums netgi visa alleja pasodinom !?

>>>vladuj

>>>vladuj portretas
SALA ukraine, gerojam SALA!!!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių