Uostamiesčio aikštėje veikia vasaros skaitykla

  • Teksto dydis:

Šią savaitę uostamiesčio Karlskronos aikštėje įsikūrė Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Interaktyvi vasaros skaitykla.

Svečiuosis aktorė E.Jackaitė

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai čia kviečiami skaityti knygas, spaudą, keistis leidiniais, poilsiauti ir mėgautis kultūrine-edukacine programa po atviru dangumi. Bendradarbiaudama su kultūros ir meno organizacijomis, aktoriais, edukatoriais, biblioteka paruošė ne vieną malonią staigmeną vaikams ir suaugusiesiems. Ji kviečia pasinerti į kūrybos, fantazijos ir pažinimo pasaulį, atrasti knygą kaip desertą, kuris suteikia saldumo, naujų spalvų, atgaivina mintis ir veda į nuotykį.

Šį penktadienį Interaktyvi vasaros skaitykla bus atvira lankytojams 11–19 val. 11 val. vyks edukacinė pamoka neįgaliesiems „Judesio išraiška arba naujas būdas kalbėti“. Pamoką ves judesio ir šokio terapijos specialistė Jurgita Dainauskaitė-Šileikienė. 12 val. – Klaipėdos dailės muziejaus edukacinis užsiėmimas vaikams „Natiurmortas“. Mažieji dailės gerbėjai tyrinės paveikslus, spręs galvosūkius ir iš senovinių daiktų kurs natiurmortą. 13.30 val. – edukacinis užsiėmimas vaikams „Truputis magijos“: bandymai, eksperimentai, optinės iliuzijos. 17 val. – muzikinė-literatūrinė programa „Scena ir gyvenimo veidrodžiai“: susitikimas su aktore Egle Jackaite. Ji kalbės apie tai, ką aktorei reiškia teatras, nuo ko prasidėjo jos pažintis su teatro pasauliu, kodėl pasirinko būtent šią kryptį. Aktorė kartu su publika svarstys, kuo žiūrovams naudingas teatras, ką iš jo galima pasiimti, galbūt ko nors išmokti. Bus paliesta ir gyvenimo pokyčių tema – bus ieškoma atsakymų, iš kur semtis įkvėpimo ir ieškoti drąsos pradėti ką nors naujo, kaip nepalūžti dėl įvairių gyvenimo sunkumų, kas padeda atsitiesti ir eiti toliau ir kur ieškoti kasdienio stiprybės šaltinio. Programą muzikiniais akcentais papildys pianistas Antanas Cirtautas. Renginys organizuojamas įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos finansuotą projektą „Negalios transformacija: kūrybiškumas ir saviraiška“.

Vaikams ir suaugusiesiems

Šeštadienį Interaktyvi vasaros skaitykla veiks 12–18 val. 12.30 val. vyks šventė vaikams ir susitikimas su animatore Vienarage: piešimas ant veidukų, balionai, aktyvūs žaidimai.

Antradienį 12 val. organizuojamas kūrybinis edukacinis užsiėmimas vaikams pagal knygą „Ei, varle!“: smagios istorijos, įdomūs faktai ir varlyčių lenktynės. 13.30 val. – kūrybinės dirbtuvėlės vaikams „Primintukas“. Jose vaikai atliks smagius atminties gerinimo pratimus ir gamins linksmus „primintukus“ užrašų lapeliams. Kaip kiekvieną antradienį, 17 val. į užsiėmimą rinksis Anglų kalbos klubas, buriantis tuos, kurie nori lavinti šnekamosios anglų kalbos įgūdžius.

Trečiadienį 12 val. prasidės edukacinis užsiėmimas vaikams „Plastilino pasaka“. Mažyčius plastilino gabalėlius mažieji pavers nesibaigiančia pasaka su joje atgimstančiais veikėjais. 13.30 val. organizuojamos kūrybinės dirbtuvėlės vaikams „Pagauk vėją“. Gamindami vėjo malūnėlius, vaikai bandys išmatuoti vėjo greitį.

Ketvirtadienį 12 val. vyks edukacinis užsiėmimas vaikams „Kiek valandų?“. Mažieji jo dalyviai keliaus laiku, sužinodami, kaip pasaulis pasikeitė per kelis šimtus metų, ir gamins laikrodžius be baterijų. 13.30 val. – kūrybinės dirbtuvėlės vaikams „Nesnausk ir spausk!“. Jose vaikai kurs antspaudų paveikslą, naudodami įvairias gamtines medžiagas, net bulves. 16 val. kvapnias kūrybines dirbtuves „Aromamedaliono gamyba“ surengs Viktorija Jurevičienė. Susirinkusieji į užsiėmimą gamins aromaterapijoje naudojamus papuošalus. Vietų skaičius ribotas, būtina išankstinė registracija tel. 8 641 01 911. O vakarop 17.30 val. publikos lauks Elės Soul knygos „Mirties laikas arba 8 minutės“ pristatymas.

Buria į Šachmatų klubą

Kitą penktadienį 12 val. Interaktyvi vasaros skaitykla vaikus buria į kūrybines dirbtuvėles „Popierinis sukutis“. Jose mažieji suks, raitys popierines juosteles ir kurs spalvingus paveikslėlius ar atvirukus. 13.30–15 val. vyks kūrybinės lego dirbtuvėlės šeimoms. 13.30–18.30 val. veiks „Genealogijos erdvė“: istorikės genealogės Kornelijos Gureckės konsultacijos ir atsakymai į aktualius klausimus genealogijos tema. Būtina išankstinė registracija tel. 8 (4 6) 448 336.

Liepos 3 d. 12–13 val. Karlskronos aikštėje veiks Šachmatų klubas vaikams: šachmatininko Vladimiro Balaklijeco pamokos norintiems išmokti ar smagiai pažaisti. 13–15 val. Šachmatų klube laukiami suaugusieji, norintys išmokti žaisti šachmatais ir gerai praleisti laiką su bendraminčiais. 13 val. prasidės interaktyvus miuziklas bei muzikiniai eksperimentai vaikams ir visai šeimai „GyviTeatre“.

Visi renginiai – nemokami. Vasaros skaitykla veiks iki rugpjūčio 20 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių