Uostamiesčio autobusuose – kūrybinės išraiškos laisvė ar vandalizmas?

Kol miestiečiai džiaugiasi naujais autobusais, marširuojančiais Klaipėdos gatvėmis, vietiniai „menininkai“ nekantrauja juose išbandyti savo gabumus.
Bent jau tokią etiketę sau lipdo jie, dažnai aplinkinių įvardijami vandalais ar viešosios tvarkos pažeidėjais.

Vien valytojų paslaugų  neužtenka

Vienas tokių – pirmadienio vakarą tušinuku į atlošą brūžinęs paauglys. Demonstratyviai piešdamas visokias nešvankybes, jaunuolis ignoravo aplinkinių drausminimą.

Vairuotojo paprašytas nuvalyti terlionę arba palikti autobusą, „menininkas“ išlipdamas dar spėjo mestelėti vieną kitą riebesnį žodį.

Tokių veikėjų per dieną vairuotojai prisižiūri į valias, tačiau atskleidžia, jog jų palikti „šedevrai“ – tikras galvos skausmas.

Pasak „Klaipėdos autobusų parko“ pervežimo skyriaus viršininko Vaido Ramanausko, už autobuso tvarką atsako pats vairuotojas. Kasdien po darbo pristatyti transporto priemonę į valyklą – jo pareiga.

Tačiau kartais vien valytojų paslaugų neužtenka: supjaustytos sėdynės, išpiešti langai ar kitaip sugadintas inventorius ne tik kainuoja papildomas lėšas, bet ir pristabdo vairuotojų darbą.

„Norint viską suklijuoti, perdažyti tenka stabdyti autobusą. O kai jis stovi – neparveža pinigų“, – skundėsi V. Ramanauskas, pridurdamas, jog samdyti dažytojus ir pirkti tam tikras medžiagas atsieina tikrai ne pigiai.

„Daug autobusų tvarkoma, tačiau kiek tai kainuoja vienam – pasakyti negaliu“, – pridūrė jis.

Daugiausiai žalos pridaro paaugliai

Pervežimų skyriaus viršininkas tikino, jog labiausiai jį piktina apmušalų pjaustymas. Pasak jo, medžiagą priderinti prie likusių itin sunku, o aptraukti kitokia – negražu.

Jis pabrėžė, jog dažniausiai autobuse nederamai elgiasi nepilnamečiai, tačiau pastebėti ir nubausti juos praktiškai neįmanoma.

„Kartą paaugliui atsisakius surinkti išmėtytas saulėgrąžas, vairuotojas suėmė jį už rankos“, – pasakojo V. Ramanauskas, prisimindamas šio incidento pasekmes.

Daugiausiai nuostolių, anot jo, yra pridaręs Klaipėdoje jau pagarsėjęs jaunuolis, po savo darbais pasirašantis „Gin Ov“.

„Jis pasižymėjęs praktiškai visuose autobusuose, tačiau nespėjame to įrodyti, nes uždažome“, - atskleidė viršininkas, pripažindamas, jog labai norėtų, kad vaikinas atsakytų už savo darbelius.

„Jei ne nuostolius atlyginti, tai autobusus valyti galėtų“, – juokavo jis, pastebėdamas, jog tai daryti jaunuoliui, kogero, tektų visą gyvenimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Policijos lauksite kokią gerą valandą...

klb

klb portretas
kodel tokiam neiskvietus policijos ar tu paciu kontrolieriu,juk padaryta vandalo zala zenkliai didesne,nei kokio mokinuko vaziavimas be bilieto.Manau kontrolieriai neturi tiek darbo gaudydami "zuikius",kuriu siuo metu beveik nera.

Klausimas

Klausimas portretas
Gal galima sučiupus tokį vandalą iškviesti policiją, kad užfiksuotų situaciją. Tuomet teisme išsireikalauti atlyginti nuostolius už sugadintą inventorių už prastovas laukiant policijos ir už prastovas kol inventorius buvo remontuojamas (skaičiuojant pajamas per valandą).
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių