Uostamiesčio centre – eismo ribojimai dėl festivalio

Dėl Klaipėdoje vykstančio tarptautinio nematerialaus kultūros paveldo festivalio „Lauksnos“ miesto centre ribojamas automobilių eismas. Penktadienio rytą įsigalioję ribojimai tęsis iki šeštadienio vidurnakčio.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai, vyksiantys į uostamiesčio centrą, turėtų būti atidūs. Iki šeštadienio vidurnakčio transporto eismas draudžiamas Sukilėlių gatvės ruože nuo Tomo g. iki Turgaus g. Automobiliams taip pat draudžiama riedėti ir Teatro g. nuo Turgaus g. iki Žvejų g. Šie ribojimai negalioja tik festivalio dalyvių ir prekybininkų transportui su renginio organizatorių leidimais.

Miesto širdimi vadinamoje Teatro aikštėje vykstantis festivalis kviečia į gausybę įvairių renginių, supažindinsiančių su žodinės, muzikinės kultūros bei tikrais liaudies meno šedevrais. Nuo pat 10 val. iki 22 val. į Teatro aikštę vilios ir „Amatų miestelis“, kuriame galima ne tik pirkti, bet ir daug ką sužinoti.

Ištisą dieną čia savo veiklą demonstruos ir su lankytojais bendraus Lietuvos tradicinių amatų meistrai, tautinio paveldo gamintojai, rekonstruktoriai, liaudies meno, kultūros paveldo puoselėtojai, UNESCO saugomo liaudies meno tęsėjai iš Lietuvos, Ukrainos ir Latvijos. 

Čia taip pat bus galima susitikti garsiausius šio krašto tautodailininkus ir amatininkus, įvertintus garbingiausiaus Lietuvos tautodailininkų ir amatininkų veiklos apdovanojimais.

„Amatų miestelyje“ lankytojų dėmesio laukia ir išskirtinės liaudies dailės ekspozicijos: Mažosios Lietuvos sietynų kolekcija bei margučių rinkiniai, 100 juostų paroda, kurioje skleidžiasi penkių Lietuvos regionų raštai ir spalvinės gamos, Petrykivkos liaudiškosios tapybos ekspozicija. Taip pat galima susipažinti su visame pasaulyje unikalia medinės kryždirbystės tradicija bei išbandyti minėtą Petrykivkos liaudiškosios tapybos būdą.


Šiame straipsnyje: Lauksnosrenginiai Klaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių