Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio centre gyvenantys žmonės sunerimę: virš galvos – byrantis tinkas

2022-03-10 10:51

Uostamiesčio centre gyvenantys klaipėdiečiai baiminasi eidami pro J.Janonio g. 2 pastatą. Pasak kai kurių gyventojų, tinkas byra jau seniai, tačiau nėra jokių "stop" juostų, draudžiančių vaikščioti. Be įspėjamųjų ženklų dirba ten įsikūręs lombardas bei drabužių parduotuvė.

Nesaugu: eidami pro šį pastatą praeiviai kasdien rizikuoja.
Nesaugu: eidami pro šį pastatą praeiviai kasdien rizikuoja. / Indrės Kiseliovaitės nuotr.

"Kartais išeinu pasivaikščioti su mažu vaiku. Stengiamės ta puse neiti. Nežinia, kada koks didesnis gabalas tinko ant galvos užkris. Galėtų bent kokia juosta aptverti, perspėti žmones ar kitaip įspėti, kad ten nevaikštinėtų", – mintimis dalijosi klaipėdietė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko, su pastato savininkais apie tai jau buvo kalbėtasi.

Ką patarti klaipėdiečiams? Geriausia būtų pranešti laišku į bendrą savivaldybės e. paštą.

"Tas pastatas nuo neatmenamų laikų buvo apgailėtinos būklės, bet dar kažkiek naudojamas. Kiek žinau, jau buvo bendrauta su jo savininkais, jie planavo kažką su tuo pastatu daryti, bet apie tai informacijos neturiu. Ką patarti klaipėdiečiams? Geriausia būtų pranešti laišku į bendrą savivaldybės e. paštą. Pasižiūrėsime, kokia ten situacija. Jeigu matysime, kad tinkas iš tiesų nubyrėjęs, bendrausime su savininkais ir pareikalausime, kad pastatas būtų tvarkomas", – teigė L.Lapinskas.

Tačiau Kontrolės ir prevencijos poskyris pastato savininkus galėtų tik įspėti. Baudos už tai, kad neprižiūri savo nuosavybės ir kelia grėsmę praeiviams, veikiausiai negautų.

"Mūsų skyrius, pagal Miesto tvarkymo ir švaros taisykles, kontroliuoja apleistus pastatus, o ne neprižiūrimus. Dabar vienareikšmiškai atsakyti negalėčiau", – tikino poskyrio vedėjas.

Jo teigimu, antradienį buvo planuota nuvykti apžiūrėti, kaip šiuo metu atrodo byrantis pastatas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų