Uostamiesčio darželiuose daugiau vietų neatsirado

Nors naujoji elektroninė registracijos į uostamiesčio darželius sistema veikia sklandžiai, vietų juose vis tiek trūksta. Preliminariais duomenimis, ir po šios vasaros keliems šimtams vaikų teks dienas leisti namuose, nes vietų darželiuose visiems nepakaks.

Reagavo audringai

Metų pradžioje startavusi elektroninė registracijos į vaikų darželius sistema tėvų buvo sutikta audringai.

Jau pirmosiomis dienomis Klaipėdos savivaldybės darbuotojų, prižiūrėjusių elektroninę sistemą, telefonų rageliai kaito iki raudonumo, o koridoriuose nusidriekė ilgos interesantų eilės.

Ne visiems tėvams pavyko teisingai užpildyti elektronines formas, daugeliui sistema strigo.

"Situacija dabar smarkiai pakitusi, visas klaidas ištaisėme ir jau porą mėnesių nebuvo jokių nesklandumų", – patikino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Zavtrikovienė.

Nepatekusiųjų bus daugiau

Šiuo metu jau yra formuojamos naujų mokslo metų ikimokyklinio ugdymo įstaigų grupės. Tėvai netrukus bus informuoti, ar jų atžala šiais metais jau galės peržengti darželio slenkstį.

"Nuo balandžio 28 dienos registracija buvo sustabdyta, tėvai nebegalėjo matyti savo vaiko eilės numerio, nes buvo pradėtos formuoti naujos grupės", – paaiškino R.Zavtrikovienė.

Pašnekovė informavo, kad į darželius pateks tie vaikai, kurių tėvai spėjo vieni pirmųjų užregistruoti savo atžalą arba tai padarė dar iki įsigaliojant naujajai tvarkai.

"Taip pat bus atsižvelgiama, ar darželį lanko vaiko brolis ar sesuo, tokiu atveju jam bus teikiamas prioritetas",– dėstė vyriausioji specialistė.

Pernai rugsėjį į miesto darželius nepateko apie 700 vaikų, kurių tėvai buvo pateikę prašymus priimti jų atžalas į ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Manoma, kad ir šiemet maždaug tiek pat vaikų vietų darželiuose neatsiras.

R.Zavtrikovienė pastebėjo, jog nemažai tėvų rūpinasi savo vaikų ugdymu ir jau registruoja atžalas, nors lankyti įstaigas šios turi pradėti tik 2015, 2016 ar 2017 metais.
Tie, kurie šiais metais į darželį nepateks, bus perkelti į kitų metų eilę.

"Stebėdami, kaip aktyviai vaikai registruojami į darželius, manome, jog yra iš užsienio grįžusių tėvų, taip pat tokių, kurie savo vaikus į lopšelius leisti nori jau nuo vienų metų, o šiuo atveju formuojamos mažesnės grupės. Manau, kad nepatekusiųjų į darželius šiemet bus dar daugiau", – prognozavo pašnekovė.

Ieškos išeičių

Įdiegiant naująją sistemą buvo viliamasi, kad ši padės išsiaiškinti, kokių permainų ikimokyklinio ugdymo įstaigose reikia.

Paaiškėjo, kad labiausiai darželių trūksta šiaurinėje miesto dalyje.

Kai kuriuose darželiuose yra įsikūrę ir kitų įstaigų, nors mažiausiems klaipėdiečiams trūksta vietų.

Diskutuojama, kad reikia ieškoti patalpų, kur būtų galima steigti naujas grupes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lione

Lione portretas
Reiketu visas 11 mokyklas-darzelius reoganizuoti i lopselius darzelius kad butu vaikams laivu vietu. Pradinukams darzelyje ne vieta ir jie tures eiti i mokyklas. Reoganizavus atsilaisvintu 880 vietu vaikams

mama

mama  portretas
lai i mokykla ir priima kelis vaikus lietuvai labai berasciu reikia!!!!!

VAIKO BOCIUS

VAIKO BOCIUS  portretas
KIEK METU YRA TAMPOMI VAIKU TEVU NERVAI ,BURIAMA PILSTOMA IS PILNO I TUSCIA ,GAZDINIMAI SALINIMU IR JOKIO LOGINIO SPRENDIMO ..TAI NORS SYKI ISKLAUSYKITE TEVU PRASYMUS STATYTI NAUJIU VAIKU DARZELIU AR PLESTI ESAMUS PRISTACIUS KELETA KORPUSU ,VIETOS PILNA .LEISKITE PRIVACIAM SEKTORIUI STATYTI ...TIK BUTU IDOMU AR TAS ELEKTRONINIS REGISTRAVIMAS YRA TOKS SKAIDRUS IR ISRINTUJIU AR ZINOMU VEIKEJIU VAIKAI STOVI ,EILESE .IR KODEL KLAIPEDOJA VIENI VAIKU DARZELIUI KLESTI TVARKOMI YPAC SIUARINEJA DALIJA O KITI APGRIUVE ,IR MORALISKAI PASENE NUSIDEVEJA ......DAR SYKI PROTINGAS PROPLEMOS SPRENDIMAS STATYTI NAUJIU ,SIO AMZIAUS VAIKU DARZELIU ,CIA IR BUS MIGRACIJOS MAZINIMAS GIMSTAMUMO SKATINIMAS ....MAMOS NEBIJO GIMDYTI O BIJO KAD JIU LELIUS NEPAKLIUS I DARZELI ......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių