Uostamiesčio daugiabučių renovacijai – nulis litų

Daugiabučių namų renovacijai remti Klaipėdos savivaldybė šiemet pinigų neskirs, nors bendrijos prašo daugiau nei 3 mln. litų. Šių metų miesto biudžeto projekte numatyta, kad bendrijoms, modernizuojančioms bendrojo naudojimo objektus, remti bus skirta 37 tūkst. litų.

„Tačiau šie pinigai atiteks vienai bendrijai, su kuria rėmimo sutartis pasirašyta dar 2008 metais. Ji jau yra atlikusi namo renovaciją, todėl praktiškai tik padengsime skolą šiai bendrijai“, - teigė Butų ūkio ir energetikos skyriaus vyriausioji specialistė Lina Murauskienė.

Planuojant biudžetą, Butų ūkio ir energetikos skyrius buvo pateikęs informaciją, kad daugiabučius namus renovuojančioms bendrijoms remti reikia 2 mln. 980 tūkst. litų. Paraiškas gauti pinigus yra pateikusios 10 bendrijų, kurios yra susitvarkiusios visus renovacijos dokumentus ir joms trūksta tik pinigų.

„Tačiau bendrijų pradžiuginti negalime. Pinigų šiais metais tikrai nebus. Bendrijoms reikės laukti geresnių laikų“, - neslėpė L.Murauskienė. 

Praėjusiais metais renovacijai remti iš miesto biudžeto buvo atseikėta 622 tūkst. litų. Pusė šios sumos skirta padengti savivaldybės skolas devynioms bendrijoms už 2008 metus. Nepanaudoti liko 222 tūkst. litų, nes penkios bendrijos nepateikė paraiškų gauti paramą, nors anksčiau ir buvo parašiusios prašymus skirti pinigų.

Pernai pusšešto tūkstančio litų skirta ir informacijai apie galimybes gauti paramą iš savivaldybės platinimui. Už šiuos pinigus buvo sukurtas lankstinukas, kurio atspausdinta 10 tūkst. egzempliorių.

„Mūsų funkcija yra šviesti žmones apie renovaciją, todėl taip ir padarėme. Juk po metų ar dviejų vėl viskas pajudės į priekį, daugiabučius namus vis tiek reikės renovuoti“, - L.Murauskienė nematė nieko keisto, kad litai leidžiami gyventojus šviesti apie renovaciją, o jai pinigų nėra skiriama.

Savivaldybės skiriama parama yra iki 20 proc. renovacijos darbų vertės. Iš valstybės galima gauti iki 15 proc. paramą. 

Bendrijos, iš savivaldybės laukiančios pinigų renovacijai:

„Austėja“ - 700 tūkst. litų;
„Sūkurys“ - 52 tūkst. litų;
„Tilžė“ - 208 tūkst. litų;
„Viltė 2“ - 265 tūkst. litų;
„Rūta“ - 217 tūkst. litų;
„Žemčiūgas“ - 417 tūkst. litų;
„Geocinta“ - 474 tūkst. litų;
„Sankasa“ - 320 tūkst. litų;
„Sniegena“ - 350 tūkst. litų;
„Laukinėlis“ - 312 tūkst. litų. 


Šiame straipsnyje: daugiabučių renovacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių