Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio „Dinamo“ baseinui – nauji planai

2015-11-23 17:00

Kurį laiką merdintį "Dinamo" baseiną numatoma gyvenimui prikelti bent iš dalies. Objektą šiuo metu prižiūrinti Klaipėdos valstybinė kolegija kuria planus atgaivinti mažąjį baseiną, o didžiojo vietą pritaikyti mokslo procesui.

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kurį laiką merdintį "Dinamo" baseiną numatoma gyvenimui prikelti bent iš dalies. Objektą šiuo metu prižiūrinti Klaipėdos valstybinė kolegija kuria planus atgaivinti mažąjį baseiną, o didžiojo vietą pritaikyti mokslo procesui.

Šiuo metu nenaudojamam "Dinamo" baseinui planuojama suteikti dar vieną šansą. Anksčiau būta norėjusiųjų atgaivinti šį objektą, tačiau paaiškėjus būtiniausių darbų kainai susidomėjimas sumažėjo.

"Situacija yra nepakitusi. Valstybės dėmesys, kuris buvo rodytas anksčiau, išblėso. Klaipėdoje pradedamas statyti kitas baseinas, matyt, yra kitų rūpesčių", – pastebėjo Klaipėdos valstybinės kolegijos direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Mindaugas Laučys.

Šiuo metu baseino pastatas eksploatuojamas iš dalies, nieko nevyksta tik pačioje baseino patalpoje. Kai kuriose erdvėse mokosi grožio specialybių bei kineziterapijos studentai.

"Mums kainuoja tik pastato šildymas, administracinių išlaidų nėra, nes nebėra darbuotojų, prižiūrinčių baseiną", – teigė direktoriaus pavaduotojas.

Pašnekovo teigimu, atnaujinti visą baseiną įstaigai būtų per didelė našta, be to, tai nėra susiję su kolegijos strateginiais tikslais, baseinas nėra būtinas ir sklandžiam mokymo procesui.

Pradėta svarstyti, kokia galėtų būti baseino ateitis, jeigu nei savivaldybė, nei Vyriausybė neparodys didesnio susidomėjimo minėtu objektu.

"Mes planuotume patalpas pertvarkyti ir pritaikyti studijų procesui. Yra du baseinai, mažąjį norėtume išsaugoti ir galbūt padalyvauti valstybės investicijų programose", – teigė M.Laučys.

Mažąjį baseiną kolegija imtųsi atgaivinti, atnaujinusi šiuo metu reikalavimų neatitinkančią baseino vonią. Objektas būtų pritaikytas visuomenės reikmėms.

Čia būtų organizuojamos vaikų plaukimo pamokos, mat maždaug 100 kub. metrų tūrio baseinas yra negilus, nebūtų pavojaus mažiesiems nuskęsti.

Pašnekovo teigimu, visa didžiojo baseino įranga yra labai pasenusi, todėl reikėtų itin didelių investicijų, kad baseinas galėtų funkcionuoti.

Tikėtina, kad didysis baseinas taip ir nesulauks plaukikų. Nors tikslių planų, kaip ši patalpa pasikeis, dar nėra.

"Tai dar tik idėjos, tačiau svarstome ir galimybę užmiršti, jog čia kada nors bus baseinas. O galbūt būtų galima kažką papildomai pastatyti, sumontuoti ir įrengti auditorijas. Tačiau tai nėra sprendimas, o tik viena alternatyvų", – paaiškino direktoriaus pavaduotojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų