Uostamiesčio gatvėms – beveik 9 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Planuojama, kad balandžio viduryje miesto gatvėse jau ims plušėti kelininkai.

Kada tiksliai prasidės darbai, priklausys nuo oro sąlygų bei karštą asfaltą gaminančių įmonių veiklos pradžios. Šiemet asfalto dangų remontui bus skirta pustrečio karto daugiau lėšų nei pernai – 3,4 mln. eurų, iš jų per 800 tūkst. gatvių duobėms tvarkyti, daugiau nei 1 mln. ištisinėms dangoms tiesti, taip pat 1 mln. biudžetinių įstaigų kiemų ir privažiavimo keliams remontuoti, 40 tūkst. numatyta sveikatos įstaigų kiemams, 500 tūkst. daugiabučių namų kiemams, o už 14 tūkst. eurų bus sutvarkytos paplūdimių prieigų dangos. Pernai visoms šioms priemonėms buvo numatyta kiek daugiau nei 1,3 mln. eurų.

Didžiąją dalį dangų numatoma suremontuoti gegužės–rugpjūčio mėnesiais. Pirmiausia bus imamasi duobių magistralinėse miesto gatvėse ir gatvėse, kuriomis kursuoja keleivinis transportas. Paplūdimių prieigos bus suremontuotos dar iki vasaros sezono pradžios – darbai numatyti II Melnragėje ir ties Neįgaliųjų paplūdimiu. Švietimo įstaigų kiemus numatoma tvarkyti vasaros atostogų metu – gražesnę aplinką rudenį sugrįžę į mokyklas ar darželius išvys 31 įstaigos auklėtiniai.

Ištisinės dangos bus tiesiamos Vingio g. (atkarpoje nuo Jūrininkų pr. iki Smiltelės g., vienoje pusėje), Gedminų g., Liepų g. (atkarpoje nuo H. Manto gatvės iki K. Donelaičio g.), Danės g. (atkarpoje nuo Atgimimo a. iki Pilies tilto), aikštelėje ties Šv. Brunono Kverfurtiečio bažnyčia Debreceno g.

Kol neveikia asfaltbetonio gamyklos, tvarkomos tik avarinės duobės, keliančios grėsmę saugiam eismui. Tam naudojamas šaltas asfaltas, kuris yra gerokai brangesnis. Per šį žiemos sezoną ir pavasario pradžioje šaltu asfaltu suremontuota 490 m2 duobių už 22 500 tūkst. eurų.

Gatvių rekonstrukcijai šiemet taip pat numatyta gerokai daugiau lėšų – jei pernai tam buvo skirti 2,2 mln., šiemet – 5,3 mln. eurų. Kiek tiksliai bus išleista, paaiškės įvykus visoms viešųjų darbų procedūroms. Dalis jų jau yra pasibaigusios ir darbai pradedami. Štai pajūryje, P. Lideikio, Pamario ir Audros gatvių sankryžoje, vyksta pasirengimas „turbo“ žiedo įrengimui. Dėl to padidės sankryžos pralaidumas, o tai labai svarbu norint vasaromis pajūryje išvengti automobilių spūsčių. Nors pagal sutartį sankryžą būtina rekonstruoti per 8 mėnesius, siekiant sukelti kuo mažiau nepatogumų vietos gyventojams ir poilsiautojams, didžiąją dalį darbų rangovai žada atlikti iki vasaros sezono pradžios.  Projekto vertė – 528 tūkst. eurų. Lėšų skiria ne tik savivaldybė, bet ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija bei AB „Klaipėdos nafta“, nes ši sankryža uostui taip pat aktuali. Ateityje numatoma sutvarkyti ir visą palei pajūrį besidriekiančią Pamario gatvę iki pat Klaipėdos rajono ribos, papildomai bus įrengta 400 vietų automobiliams statyti. Šiuos darbus planuojama pradėti 2018 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

muzikantas

muzikantas portretas
mere, pačiulpk dūdai :D

J

J portretas
O kur Paupių kvartalo asfaltavimas? Kodėl pusė išasfaltuota o kita pusė ne? Ypač saulės gatvėj kur senieji namai, tuo labiau visas naujas komunikacijas juk išvedźiojo.. rudenį pavasarį per tešlas be maišų ant batų neįmanoma praeit.. absurdas kažkoks.. dešimtmečiais jau žmonės laukia normalios gatvės, o skaitos dar Klaipėdos miestas..

vytenis

vytenis portretas
taip yra
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių