Uostamiesčio gimtadieniui – virtualus renginių kalendorius

Klaipėdos savivaldybės atstovų akiratyje – pasiruošimas 770-ajam uostamiesčio gimtadieniui. Susitikimuose aptariamos naujos idėjos ir jų realizavimo galimybės. Vakar buvo aptartas dar vienas pasiūlymas – virtualus renginių kalendorius, kuriame būtų renginių programa.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, tai būtų dar viena naujovė, kuri turėtų išliekamąją vertę.

"Renginių kalendorius būtų virtualus, labai platus, į kurį visos įstaigos, ypač švietimo ir ugdymo, sudėtų savo renginius. Manau, kad ši idėja jau įgauna pagreitį, matau joje išliekamąją vertę ir prasmę. Taip pat buvo kalbama apie tai, kad tie renginiai, kurie suplanuoti ir kurie bus virtualiame kalendoriuje, būtų ne tik anonsuoti, kada, kur ir kas vyks, bet ir būtų prašoma atgalinio ryšio – nuotraukų ir tam tikro trumpo aprašymo, kaip praėjo renginys", – teigė Klaipėdos meras.

Be virtualaus renginių kalendoriaus, buvo kalbama ir apie vizualų gimtadienio priminimą klaipėdiečiams ir miesto svečiams.

"Vizualiosios matomumo medžiagos mieste turėtų būti kiek įmanoma daugiau ir ji turėtų matytis aktyviai, galbūt nepersistengiant, bet kad miestiečiai ir miesto svečiai jaustų, jog miestas švenčia sukaktį. Sakyčiau, tai buvo darbinis susitikimas, laikant ranką ant pulso, kaip vyksta pasiruošimai pagrindinei rugpjūčio 1-osios šventei", – sakė V.Grubliauskas.

Kovą meras nurodė, kad ir Liepos 6-oji, Valstybės diena, šiemet bus kitokia nei įprastai. Jo teigimu, šią dieną bus siekiama išryškinti uostamiesčio jūrinį paveldą.

Buvo užsiminta, kad bus siekiama visus sutelkti giedoti "Tautišką giesmę", vyks raudonojo ąžuolo sodinimas, miesto vėliavos pakėlimo ceremonija, konferencijos, kuriose bus skaitomi pranešimai, bus siūlomos ekskursijos bei smagios pramogos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memel

Memel portretas
Niekada nebuvo lietuviu Memel teritorijose, nebent batrakai. Visas Memelio krastas atimtas is vokieciu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių