Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio globos įstaigose – pažeidimai

2013-03-05 11:02
Uostamiesčio globos įstaigose – pažeidimai
Uostamiesčio globos įstaigose – pažeidimai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Inspektoriai tikrino, kaip maitinami uostamiesčio globos namuose gyvenantys vaikai ir seneliai. Nustatyta, kad kai kurios įstaigos tai daro aplaidžiai.

Skyrė baudą

Klaipėdos mieste ir rajone iš viso yra septynios suaugusiųjų globos įstaigos. Šešiose iš jų maistas gaminamas ten pat. Priekulės socialinių paslaugų centre patiekalai globotiniams yra atvežami.

Patikrintos buvo visos įstaigos. Pažeidimai nustatyti viešojoje įstaigoje „Gyvenimo viltis“, esančioje Klaipėdos rajone, Doviluose. Čia maitinami 33 žmonės.

Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojos Jūratės Mačiulienės, įstaigoje nustatyti bendri higienos pažeidimai.

Nustatyti ir maisto produktų laikymo, atsekamumo pažeidimai. Pieno produktai buvo laikomi netinkamoje temperatūroje. Taip pat kai kurių jų tara buvo be etikečių. Pastarųjų nebuvo ir ant krabų lazdelių pakuočių.

Už pažeidimus buvo skirta bauda.

Trūksta modernių virtuvių

J.Mačiulienė atkreipė dėmesį, kad yra paruoštas šių globos namų rekonstrukcijos projektas. Baigus remontą, situacija įstaigoje turėtų pasikeisti.

Pasak vedėjos, septynių suaugusiųjų globos namų modernios virtuvės yra įrengtos trijose įstaigose. Tarp jų – Klaipėdos miesto globos namai, kuriuose gyvena 80 žmonių.

Šioje įstaigoje inspektoriai jau daug metų neužfiksuoja jokių pažeidimų. Įstaiga yra įtraukta į patikimų maisto produktų tvarkymo subjektų sąrašą.

Modernios virtuvės įrengtos ir V.Gaigalaičio globos namuose Gargžduose, Gargždų socialinių paslaugų centre.

Atvežė nešvarioje taroje

Vaikų globos namai Klaipėdos mieste ir rajone taip pat yra septyni. Šešios šių įstaigų maistą gamina pačios. Į vieną – Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centrą – jis atvežamas.

Atlikus patikrinimus, pažeidimų aptikta keturiose įstaigose.

J.Mačiulienės teigimu, buvo nustatyta, kad į Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centrą patiekalus įmonė atvežė nešvarioje taroje.

Vaikų globos namuose „Danė“ buvo nustatyti bendri higienos pažeidimai. Taip pat mėsa buvo laikoma netinkamoje temperatūroje, nevykdoma savikontrolės sistema. Produktai, skirti vakarienei, buvo laikomi netinkamoje taroje.

Kitose įstaigose nustatyti pažeidimai nebuvo esminiai.

Rasta draudžiamų produktų

Vaikų globos namuose taip pat buvo tikrinama, kaip laikomasi pernai patvirtinto vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo. Jame yra nurodyta, kokie maisto produktai, jų priedai yra draudžiami.

Sąraše yra 17 dažiklių, 7 koservantai, 8 saldikliai, 16 aromatų ir skonio stipriklių, kurių neturi būti vaikams tiekiamame maiste.

Produktų, kuriuose buvo draudžiamų konservantų, aptikta vaikų globos namuose „Rytas“ ir „Danė“. Neleistinų medžiagų rasta duonoje, majoneze, džiovintose slyvose.

J.Mačiulienė atkreipė dėmesį, kad iš visų vaikų globos namų modernią virtuvę turi tik „Ryto“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų