Uostamiesčio kultūros įstaigos pasiūlė taupymo būdus

Penktadienį uostamiesčio kultūros įstaigų vadovai Klaipėdos miesto merui pateikė savo pasiūlymus, kaip išgyventi metus su mažesniu biudžetu, išlaikant turimas darbo vietas ir neuždarant pačių įstaigų.

2009 metų sausio 20 dienos įsakymu Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtintame savivaldybės biudžeto išlaidų sumažinimo priemonių plane numatyta šiemet mažinti įstaigoms skiriamas lėšas 35 proc., taip pat 10 proc. - darbo užmokesčio fondą.

Kultūros įstaigų vadovai baiminasi, jog įvykdžius šias priemones turimų lėšų didesnėms darbuotojų algoms išmokėti pakaks vos dešimčiai mėnesių. Tam, kad jos įvykdytų Vyriausybės nutarimą, iš viso trūksta apie 300 tūkst. litų.

Vyriausybė nutarė nuo sausio kultūros įstaigų darbuotojams atlyginimus didinti 11 proc. Tačiau algos nedidės administracijos ir techniniams darbuotojams. Be jų įstaigos negali dirbti.

Šiandien darbinio pasitarimo pas merą metu Savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Aldona Špučienė patikino, kad Vyriausybės nutarimą didinti algas miesto kultūros įstaigos privalo vykdyti.

Kultūros įstaigų vadovai pasiūlė darbo užmokesčio fondą mažinti ne 10, bet 5 proc. (šis siūlymas šiandien buvo atmestas), o lėšų stygių metų pabaigoje kompensuoti iš specialiųjų programų sukauptų lėšų (bilietų pardavimo, paslaugų teikimo). Pastarajam pasiūlymui pritarta. Taip pat įtaigoms leista dėl sergamumo sutaupytas lėšas skirti darbuotojų algoms.

Taip pat pasiūlyta esant būtinybei trumpinti kai kurių įstaigų darbo laiką, mažinti darbo dienų skaičių.


Šiame straipsnyje: kultūros įstaigostaupymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių