Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio laukia amžiaus sandoris

2016-09-06 02:00

Savivaldybės persikraustymo į naujas patalpas iniciatyva įgijo pagreitį. Dienraščio duomenimis, penki nekilnojamojo turto valdytojai tikisi amžiaus sandorio – po savo stogu priglausti pusės tūkstančio miesto valdininkų armiją ir tapti naujų Klaipėdos savivaldybės patalpų nuomotojais.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prasidėjo paieškos

Uostamiesčio savivaldybės administracinių patalpų pakeitimo klausimas neslūgsta net Seimo rinkimų išvakarėse.

Naujų municipaliteto rūmų reikalas pradėtas gvildenti dar prieš porą metų. Netgi buvo parengta studija, koks variantas miestui būtų geriausias – atnaujinti senas savivaldybės patalpas, nuomotis, statyti ar pirkti naują būstinę.

Tąkart už 15 tūkst. eurų administracinių patalpų praplėtimo, paslaugų teikimo ir darbuotojų darbo sąlygų gerinimo galimybių įvertinimą atliko kompanija "Resolution advisers LT".

Dabar gi ta pati bendrovė už 3,6 tūkst. eurų turi atrinkti paslaugos teikėją, kuris pasiūlytų geriausią naujų savivaldybės patalpų variantą.

Praeitą pirmadienį buvo paskutinė diena, kai verslininkai galėjo teikti siūlymus, kur galėtų persikelti Klaipėdos miesto savivaldybė.

"Yra iš ko rinktis"

"Pasiūlymų sulaukėme ir tikrai nemažai. Kiek jų yra, galėsime atskleisti tik tada, kai duomenis pateiksime užsakovui, tai yra Klaipėdos savivaldybės administracijai. Tai ketiname padaryti dar šią savaitę. Yra iš ko rinktis, tikimės, kad, įvertinusi verslo norą bendradarbiauti, savivaldybė galės priimti vienokį ar kitokį sprendimą", – teigė "Resolution advisers LT" atstovas Gintaras Toločka.

Dienraščio duomenimis, sulaukta penkių komercinių pasiūlymų.

Detalesnė informacija kol kas neatskleidžiama. Pamainos dabartinei Liepų g. 11 ir dar dešimčiai pastatų įvairiose miesto vietose, kuriose šiuo metu dirba savivaldybės darbuotojai, ieškota miesto centre.

Tad nekilnojamojo objekto žvalgytasi teritorijoje, nutolusioje ne didesniu kaip 1 km atstumu nuo Klaipėdos miesto rotušės (Danės g. 17, Klaipėdoje), bet apribotomis Herkaus Manto ir Tiltų gatvėmis. Patalpas, tinkamas administracijos funkcijoms vykdyti, planuojama nuomotis ir (arba) įsigyti.

Bendras esamų savivaldybės pastatų plotas siekia 11 tūkst. kv.m, tačiau realus naudingas plotas yra tik 6,2 tūkst. kv.m.

Savivaldybės darbuotojų – 480. Vienai darbo vietai tenka 13 kv. m.

Be to, automobilių statymo vietų prie esamų savivaldybės pastatų yra tik apie 100, o esą turėtų būti bent 240.

Pretendentas jau aiškus?

Apie naujas savivaldybės pastato statybas diskusijos net neprasidėjo, nes realiai tokios vietos naujoms statyboms norimoje teritorijoje ir nėra, juolab miesto centre žemė yra labai brangi.

Kuluaruose netilo kalbos, kad labiausiai tinkama naujoji savivaldybės buveinė būtų neseniai renovuotas viešbutis "Viktorija" Naujojo Sodo gatvėje, juolab apie tai, kad miesto klerkai bus perkelti į tą pastatą, beveik atvirai kalbėta jau ne kartą.

Pagrindinis kliuvinys "Viktorijai" tapti nauju savivaldybės pastatu yra tas, kad šalia faktiškai nėra kur statyti automobilių.

Tačiau, regis, tai ne problema, nes pastaruoju metu primygtinai ir mįslingai skubinama tokią aikštelę įrengti po Atgimimo aikšte už miesto pinigus.

Geodeziniai matavimai jau atlikti, nors sumanymas dar nepalaimintas politikų, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino teigimu, jau paskelbtas ir Atgimimo aikštės su požemine automobilių saugykla projektavimo konkursas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų