Uostamiesčio laukia turistų antplūdis

Klaipėda ruošiasi karščiausiai šio turizmo sezono dienai. Jau trečiadienį uostamiestyje prisišvartuos trys kruiziniai laineriai, kuriais atplauks apie 5 tūkst. turistų. Nors sutikti tiek užsieniečių – iššūkis, tačiau uostamiesčio turizmo sektoriaus atstovai jam ruošėsi iš anksto.

Stovės skirtingose krantinėse

Birželio 1-ąją vienas po kito pro Klaipėdos uosto vartus įplauks trys kruiziniai laivai.

Pirmasis uostamiestyje prisišvartuos beveik 300 m ilgio laineris „Mein Schiff 4“, kiek vėliau prie jo prisijungs per 198 m ilgio „Europa “ ir kiek ilgesnis nei 202 m „Aida Vita“.

Visi trys uostamiestyje viešėsiantys laineriai stovės skirtingose krantinėse. Kruizinių laivų terminale klaipėdiečiai galės išvysti „Mein Schiff 4“, centriniame Klaipėdos terminale – lainerį „Aida Vita“, o „Europą“ – „Klasco“ teritorijoje.

„Iš vandens bus labai gražiai matomi visi trys laivai“, – pastebėjo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Anot direktorės, „Klasco“ teritorijoje prisišvartuosiančio laivo turistams bus skirtas nemokamas autobusas, kuris juos ir atgabens į miesto centrą.

„Esame pasiruošę padaryti viską, kas įmanoma, kad tik jiems patiktų ir jie būtų mieste“, – pastebėjo R.Savickienė.

Dešimtys autobusų ir gidų

Pašnekovės teigimu, šie trys laivai į Klaipėdą atplukdys apie 5 tūkst. turistų.

Tokį gausų būrį užsieniečių uostamiesčiui priimti nėra paprasta. Nemažai atvykstančiųjų pasirinko įvairias ekskursijas į Kuršių neriją, Palangą, Kretingą, bus vykstančiųjų į Ventę.

Turistus į minėtas vietas išveš maždaug 70 autobusų, prireiks ir tiek pat vokiškai kalbančių gidų, mat dauguma atvykėlių – vokiečiai.

„Visi bus ir visko užteks, nes visi tam rengiasi“, – patikino R.Savickienė.

Gausybę turistų pasitiks ir liaudies amatų bei tautodailininkų mugė.

Kitas išbandymas – liepą

Kita išskirtine diena, anot pašnekovės, laikoma liepos 17-oji. Tądien Klaipėdą aplankys du kruiziniai laivai – 139 m ilgio „Berlin“ ir beveik 300 m „Costa Pacifica“.

Pastarasis tradiciškai atgabena apie 3 tūkst. turistų. Šįkart jis uostamiestyje ketina praleisti ne tik dieną, bet ir naktį.

Planuodamas savo viešnagę, šis laivas numatė, jog švartuosis centrinio Klaipėdos terminalo teritorijoje, tačiau šiuo metu uosto kapitonas bei kitos tarnybos stengiasi, jog abu laivai galėtų tilpti Kruizinių laivų terminalo krantinėje. Norima, kad gausybė „Costa Pacifica“ atplauksiančiųjų vakarą leistų miesto centre.

„Turime padaryti viską, kad jie atsirastų miesto centre, turėtų galimybę vaikštinėti ir leisti pinigus pas mus“, – pastebėjo R.Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uzkurinei

uzkurinei portretas
na prostitute dirbti jauciu niekur nepatiktu..

hm

hm portretas
Klaipeda puikus miestas. O uzkurine matosi, kad esi atvykusi, tad ir vaziuok atgal.....

Giedre

Giedre portretas
Nesuprantu,kam reik taip kankintis. Vaziuok ten is kur atvykai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių