Uostamiesčio moksleivių pavėžėjimui – tūkstančiai eurų

Klaipėdos savivaldybei moksleivių pavežimas į uostamiesčio mokyklas per metus kainuos 170 tūkst. eurų. Šiemet nuo rugsėjo įdiegta naujiena – uostamiestyje besimokantys priemiesčio moksleiviai jau gali įsigyti nebe vienkartinius, kaip buvo anksčiau, bet ir terminuotus bilietus.

Vaikai gyvenantys priemiesčiuose, tačiau besimokantys Klaipėdoje, dar iki šio rugsėjo turėjo rinkti vienkartinius autobuso bilietus ir pateikti mokyklai, tada jiems sugrįždavo 80 proc. sumokėtos sumos.

Anksčiau terminuoti transporto bilietai nebuvo įteisinti, nuo šio rugsėjo priemiesčių moksleiviai jau gali jų įsigyti.

"Tikimės, kad terminuotus transporto bilietus įsigis daugiau priemiesčio mokinių. Dabar jau nuo rugsėjo 1 dienos galima nusipirkti vardinį mėnesinį bilietą su nuolaida. Tėvai pageidavo, kad būtų paprastesnė tvarka ir nereikėtų kasdien pirkti tų bilietų. Šiais metais už važiavimą iki mokyklų išlaidos kompensuojamos 314 priemiesčio moksleivių, tam reikalui metams savivaldybei reikės 33 tūkst. eurų", – patikslino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistė Liudmila Adiklė.

Tačiau važiavimo išlaidos kompensuojamos ne visiems priemiesčių moksleiviams, kurie nusprendė mokytis Klaipėdos mokyklose.

"Jei vaikas, pavyzdžiui, atvyksta iš Priekulės, kur yra mokykla, mokytis į Klaipėdą, mes jiems važiavimo išlaidų nekompensuojame", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Be pavėžėjimo išlaidų kompensavimo, savivaldybei kainuoja ir penkių mokyklinių autobusų išlaikymas.

Tam miestas per metus skiria 77,2 tūkst. eurų, į šią sumą įskaičiuojama ir vairuotojų alga, degalai, autobusiuko eksploatacinės išlaidos.

Šiuo metu mokykliniais autobusais naudojasi Vitės, M.Mažvydo, "Gabijos", M.Gorkio progimnazijos ir Baltijos gimnazija, o specialiosioms mokykloms (Litorinos ir "Medeinės") vaikų pavėžėjimo į ugdymo įstaigas išlaidos yra kompensuojamos iš valstybės biudžeto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o lansnelegalams sert

o lansnelegalams sert portretas
milijonai...

Taip

Taip portretas
I vaikus ir reikia investuoti ir negaileti lesu. Kai isauks koncervatoriai atskaiciuos na aisku jei mes iki to su jais nesusitvarkysim
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių