Uostamiesčio mokyklos – tarp lyderių

Nors mažėjantis mokinių skaičius ir vietų trūkumas darželiuose neramina, uostamiesčio valdžia ir ugdymo įstaigos rugsėjį pasitikti žada gana pakiliai.  Po dvejus metus trukusio Lietuvos mokyklų vertinimo paaiškėjo, jog Klaipėdos lygis gerokai viršija šalies vidurkį.

2011 -2013 metais atliktame tyrime dalyvavo beveik visos šalies savivaldybės. Mokymo įstaigos buvo vertinamos pagal penkias veiklų sritis: mokyklos kultūrą, ugdymo ir mokymosi procesą, pasiekimus ir jų rezultatus, pagalbą mokiniui bei strateginį ugdymo įstaigų valdymą. Joms įvertinti buvo atsižvelgiama į 44 rodiklius.

Ištyrus keturiolika uostamiesčio mokyklų pastebėta, jog rezultatai gerokai aukštesni nei daugelyje kitų savivaldybių.

„Yra pozicijų, kuo Klaipėda apskritai išsiskiria iš kitų. Tai – personalo valdymas, lėšų vadybą, lyderystė mokykloje. Šie rezultatai tikrai labai džiugina“, – nurodė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Pastebėdamas, jog uostamiesčio mokiniai ir jų tėvai taip pat gana gerai vertina mokymo įstaigas, vadovas patikino rugsėjį pasitinkantis gana pakiliai.

„Yra kur tobulėti, tačiau manau, jog šis procesas yra dinamiškas ir pozityvus“, – kalbėjo jis, manydamas, jog bendruomeniškumo trūkumą galima paaiškinti tuo, kad mažesniuose miesteliuose jis atsiranda natūraliai.

Pripažindamas, jog bene didžiausią nerimą kelia kitų metų pokyčiai apskaitoje, kuomet bus įvesta centralizuota biudžetinių įstaigų buhalterija, meras vylėsi jog šie sprendimai bus į naudą ne tik pačiai švietimo sistemai, bet ir visam miestui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių