Uostamiesčio naktinėse parduotuvėse – pažeidimai

Visą parą dirbančios naktinės alkoholinių gėrimų parduotuvės-kavinės vasaros sezono metu klesti. Prie jų kiekvieną vakarą būriuojasi žmonės. Tačiau tokiuose "taškuose" netrūksta pažeidimų.

Visą parą dirbančios naktinės alkoholinių gėrimų parduotuvės-kavinės vasaros sezono metu klesti. Prie jų kiekvieną vakarą būriuojasi žmonės. Tačiau tokiuose "taškuose" netrūksta pažeidimų.

Parduotuvių sumažėjo

Uostamiestyje yra aštuonios naktinės parduotuvės-kavinės.

Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojos Jūratės Mačiulienės, pastaruoju metu tokių įstaigų skaičius yra sumažėjęs, – dvi kavinės-parduotuvės, kuriose visą parą galima įsigyti alkoholinių gėrimų, užsidarė.

Uostamiesčio policijos atstovai teigia, kad periodiškai organizuoja patikrinimus būtent tokiose įstaigose. Stebima, ar parduotuvių-kavinių darbuotojai klientams neleidžia išsinešti alkoholinių gėrimų.

Taip pat tikrinamos ir tos kavinės, kurios neturi leidimų prekiauti po 22 val. alkoholiniais gėrimais arba toks leidimas joms visai panaikintas.

Leidžia išsinešti alkoholį

Klaipėdos miesto 1-ojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Arūnas Pužauskas tvirtino, kad su tokiomis įstaigomis problemų kyla nuolat.

Pagrindinis pažeidimas yra tas, kad jos leidžia klientams išsinešti alkoholinius gėrimus, nors tai daryti draudžiama. Jie turi leidimus pardavinėti alkoholinius gėrimus vartoti vietoje.

"Tokia prekyba – pelninga. Žmonės naktį neturi kur nusipirkti alkoholinių gėrimų ir todėl važiuoja į tokius "taškus". Jei kavinėje stovi vienas staliukas ir jo net koja lūžta, tai aišku, kad jis čia tik dėl vaizdo", – tvirtino A.Pužauskas.

Slepia po stikline

Laikinai Klaipėdos miesto 2-ojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininko pareigas einantis Albinas Misevičius pabrėžė, jog naktinės parduotuvės-kavinės turi užtikrinti, kad klientas neišsineštų alkoholinių gėrimų. To reikalauja Alkoholio kontrolės įstatymas.

"Jei nesugeba užtikrinti, kad klientas neišsineštų gėrimų, tada negali dirbti. Tačiau parduotuvių darbuotojams atrodo, kad užtenka atidaryti butelį ir leisti klientui jį išsinešti. Tai yra negerai", – aiškino A.Misevičius.

Kai kurios naktinės parduotuvės-kavinės gudrauja kitaip. Jų darbuotojai ant kliento nupirkto butelio uždeda vienkartinę stiklinę, kad nesimatytų, jog šis neatsuktas.

Sankcijos – ir degalinėms

Anot A.Misevičiaus, kiekvienoje naktinėje kavinėje-parduotuvėje yra aptikta pažeidimų. Viena, esanti J.Janonio gatvėje, turėjo užsidaryti.

Laikinai buvo sustabdyta ir naktinių parduotuvių Rimkuose, Minijos gatvėje veikla. Pastarojoje įstaigoje nebuvo net nė vieno stalo.

Kadangi čia pažeidimų buvo nustatyta ne pirmą kartą, informaciją policija perdavė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui. Šis skirs nuobaudą.

Pažeidimų buvo nustatyta ir kavinėje-parduotuvėje Laukininkų gatvėje, Taikos prospekte.

"Visos tokios įstaigos, esančios mūsų teritorijoje, yra baustos. Leidimus tokiai veiklai išduoda ir naikina savivaldybė", – priminė A.Misevičius.

Pažeidimų nustatoma ir degalinėse. Vienoje jų užfiksuota, kaip cigaretės parduodamos nepilnamečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to to k

to to k portretas
man atrodo jis tai ir turejo omeny

o jooo

o jooo portretas
klaipedoje minijos gatveje yra "geras" nachnikas

Mantukas

Mantukas portretas
Jau senei zinoma kad alkoholio draudimas nieko nekeicia. Nes tas kas nores gert tas vistiek suras kur nusipirkt. Taip kad tegul gereu perka normalius alkoholinius gerimus o ne neaisku is ko pagaminta naminuke. O del paciu naktiniu parduotuviu jokiu pretenziju neturiu. Asmeniskai man tai visai patogus dalikas. Pvz einant is kokio senamiescio naktinio klubo ar baro pakeliui nusipirkt pora buteliuku alaus namo ant pahmelo. Beto ne visi sugeba nusipirkti tiek gerimu iki 22.00 kad jiems uztektu. Nes gali ateiti ir netiketu sveciu. Vienintelis dalikas kuri tos naktines parduotuves galetu padarit tai priziuret kad teritorijoje prie ju nebutu apiplesinejami zmones ir dar galetu pardavinet kokius sumustinius ar kanors panasaus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių