Uostamiesčio pedagogės įvertintos medaliais

Minint karalienės Luizės 240-ąjį gimtadienį buvo pagerbti nusipelnę savo veiklai uostamiesčio pedagogai. Medaliai įteikti dviem Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokytojoms ekspertėms.

Klaipėdos jaunimo centro iniciatyva jau ketvirtą kartą apdovanojami iškiliausi miesto švietimo srities darbuotojai. Šįmet karalienės Luizės medalius atsiėmė muzikos mokytoja ekspertė Ingrida Bertulienė ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Lilija Bručkienė. Jų kandidatūrą iškėlė Vydūno gimnazijos bendruomenė bei mokinių taryba.

„Įtraukėme tokią nuostatą, kad savo siūlymus gali teikti ir mokinių taryba. Buvo ir daugiau kandidatų, tačiau komisija vertino ir kruopščiai atrinko nugalėtojas. Apdovanojimai – tai ženklas mokytojoms ir žinutė visuomenei“, – pabrėžė Klaipėdos jaunimo centro direktorius Aleksas Bagdonavičius.

Atsiimdamos garbius apdovanojimus mokytojos dėkojo savo artimiesiems, gimnazijos bendruomenės nariams, nes vienos, jų žodžiais, nebūtų nieko nuveikusios.

Kaip ir kasmet, asociacija „Mano miestas Klaipėda“ trims labiausiai nusipelniusiems „švietimiečiams“ įteikė padėkos raštus. Pastarieji atiteko Klaipėdos Dievo Motinos globėjos ir Šv. Mikalojaus parapijos kunigui Aleksandrui Orinkai, kuris Jaunimo centro Atvirose erdvėse dirba su jaunuoliais, skaitos paskaitas, veda futbolo treniruotes.

Taip pat padėkos raštais už švietėjišką veiklą apdovanotos lopšelio-darželio „Puriena“ neformaliojo švietimo pedagogė Dagna Volkovaitė ir Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Eglė Zykuvienė.

Pasak apdovanojimų idėjos autoriaus A. Bagdonavičiaus, medaliais siekiama pagerbti uostamiesčio „švietimiečių“ atsidavimą darbui, visuomeninę veiklą, įvertinti pedagoginius ir kultūrinius jų nuopelnus.

Įvairios Klaipėdos švietimo įstaigos galėjo teikti savo kandidatus, o sudaryta speciali komisija svarstė siūlymus ir išrinko nugalėtojus.

Tarp sprendėjų – ne tik Jaunimo centro darbuotojai, bet ir asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ prezidentas Gintaras Bendžius, Rotary klubo „Karalienė Luizė“ prezidentė Jolanta Braukylienė, Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vida Bubliauskienė, Klaipėdos jaunimo centro tarybos pirmininkė Ilona Stankevičienė, Klaipėdos pedagogų švietimo ir kultūros centro direktorė Raimonda Stirbienė bei kiti.

Komisijos pirmininkas – Klaipėdos jaunimo centro direktoriaus A. Bagdonavičiaus pažymėjo, kad renkant nugalėtojus kasmet kyla nemažai diskusijų: „Kartais nuomonės išsiskiria, todėl tenka balsuoti. Tuomet darsyk peržvelgiame nuostatus ir priimame galutinį sprendimą“, – aiškino pašnekovas.

Ant specialiai pedagogėms sukurtų sidabro spalvos medalių pavaizduota karalienė Luizė – švietimo ir kultūros globėja. Taip pat išgraviruoti laimėtojų vardai ir pavardės.

Ceremonijoje dalyvavęs vicemeras Artūras Šulcas pasidžiaugė gražia tradicija.

„Ne tiek jau daug tų medalių įteikiame, todėl žmogui, kuris jų per savo gyvenimą gauna vieną ar du, tai reiškia labai daug. Vis dėlto brangesnis yra ne popierius ar medalis, o pripažinimas“, – akcentavo jis.

Karalienės Luizės medalių įteikimo šventė vyko istoriniame Klaipėdos jaunimo centro pastate. Atvykusiems koncertavo senosios muzikos ir šokio ansamblis „Dolce musica“ bei dainos studija



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audronė

Audronė portretas
Didelė pagarba visiems MOKYTOJAMS: už širdį, už žinias, už gerą žodį. Ir už pasiaukojimą visomis prasmėmis, nes atsako, kaip ir nėra (nei iš valdžios, nei iš mokinių).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių