Uostamiesčio pliažams – solidžios investicijos

Per ketverius metus uostamiesčio valdžia į paplūdimius planuoja investuoti pusantro milijono eurų. Iš pagrindų bus atnaujinama jų infrastruktūra. Siekiama, kad dviejuose pliažuose plevėsuotų Mėlynoji vėliava.

Per ketverius metus uostamiesčio valdžia į paplūdimius planuoja investuoti pusantro milijono eurų. Iš pagrindų bus atnaujinama jų infrastruktūra. Siekiama, kad dviejuose pliažuose plevėsuotų Mėlynoji vėliava.

Norima, kad šiuo kokybės ženklu kitais metais būtų pažymėtas Smiltynės paplūdimys. Dar po metų – ir Antrosios Melnragės.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, siekiant, kad paplūdimiui būtų suteikta Mėlynoji vėliava, šis turi atitikti 31 kriterijų.

Pliaže turi vyrauti švara, nesimėtyti šiukšlės. Poilsiautojams neturi kilti problemų dėl tualetų. Reikia atnaujinti ir infrastruktūrą.

Norima sutvarkyti ir likusių paplūdimių infrastruktūrą, kad ji atitiktų aplinkosauginius reikalavimus, būtų patogi bei saugi poilsiautojams.

2016 m. į paplūdimius numatoma investuoti beveik 277 tūkst., 2017 m. – 488 tūkst., 2018 m. – 497 tūkst., 2019 m. – 295 tūkst. eurų.

Planuojama, kad bus atnaujintas ne tik inventorius, bet ir atsiras naujų paslaugų. I.Šakalienė tvirtino, kad bus siekiama, jog neįgaliųjų paplūdimyje atsirastų padėjėjas neįgaliesiems.

„Dėl Mėlynosios vėliavos reikės daug ir juodai dirbti... ir dar brangiai susimokėti“, – miesto tarybos kolegijos posėdyje vakar tvirtino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Uostamiesčio tarybos narys Simonas Gentvilas atkreipė dėmesį, kad būtina į paplūdimius pritraukti verslą. Pažymėta, kad viename iš pliažų yra planų statyti vandens pramogų parką.

„Dabar mūsų paplūdimiai yra veiklų, atliekamų po darbo, vieta“, – tvirtino politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memellander

Memellander portretas
Valdant tokias lėšas galima būtu atstatyti Smiltynėje : Strandhale ( vasaros restoranas ),taip pat karčiamą ant kalno priešais marias .

elektrikas

elektrikas portretas
uz tokias sumas as isblizginciau su liezuviu tuos pliazus

mb

mb portretas
„Dėl Mėlynosios vėliavos reikės daug ir juodai dirbti... ir dar brangiai susimokėti“, – miesto tarybos kolegijos posėdyje vakar tvirtino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas Pliaže turi vyrauti švara, nesimėtyti šiukšlės. Poilsiautojams neturi kilti problemų dėl tualetų. Reikia atnaujinti ir infrastruktūrą. a del mokamu tualetu netur kilt problemu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių