Uostamiesčio politikai dėl krantinių perėmimo spręs vėliau

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio valdžia neskubės spręsti dėl siūlomų perimti krantinių. Norima šiuo klausimu išsamiau pabendrauti su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir išsiaiškinti dėl galimybių prastos būklės krantines perimti tik po remonto.

Neseniai posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos nariai iš darbotvarkės išbraukė klausimą dėl Uosto direkcijos pasiūlymo perduoti miestui Uosto direkcijos valdomas krantines ir joms priklausančius inžinerinius tinklus.

Miestui perimti siūloma dalį Dangės upės, "Memelio miesto" ir uosto akvatorijos krantinių.

Pastebima, kad pagal rengiamus ir šiuo metu galiojančius detaliuosius planus visas šias krantines, šalia jų esančias teritorijas numatoma atverti viešam naudojimui, sudaroma galimybė žmonėms prieiti prie vandens.

Atsižvelgiant į šiuos sprendinius, Uosto direkcija ir pateikė tokį siūlymą, mat šiose krantinėse uostas negalės vykdyti savo pagrindinės veiklos.

Kiek anksčiau Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje šį klausimą pristatęs Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis sakė, kad, apžiūrėjus perduoti siūlomas krantines, konstatuota, jog jų būklė kelia klausimų.

Todėl siūlyta neskubėti perimti šių objektų, o bandyti aiškintis su Uosto direkcija dėl jų sutvarkymo ir tik tada spręsti dėl perėmimo.

Manoma, kad prastos būklės krantinių sutvarkymas gali kainuoti ypač daug, tiek lėšų miestas esą negalės skirti.

Šis klausimas komiteto posėdyje sukėlė ilgoką diskusiją.

Todėl praėjusią savaitę vykusio miesto tarybos posėdžio pradžioje klausimą iš darbotvarkės nuspręsta išbraukti ir geriau išanalizuoti situaciją.

"Kadangi komitete vyko didelė diskusija, dar pabandysime padirbėti su Uosto direkcija. Galbūt sutarti, kad dalis krantinių būtų sutvarkytos", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Dėl sprendimo atidėti klausimą neigiamų pasekmių nekilnojamojo turto perdavimui neturėtų būti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
Tesiant,"putiko tradicijas",- buves-usi Laivu Remonto imone(Pyliaviete),nugyventa,bet nenumesta,bet musu pinigai skandinami, Policijos pastatas nugyventas ir numestas,buve Pastas nugyventas ir numestas,Kitas pastas numestas,Tarptautine perkela ???,Mokyklos-Darzeliai-Tyrimai-Projektai-Studijos-Aikstes-Tiltai-Gatves- t.t BURBULUOSE istaskyti musu pinigai. P.S Dabar DAR ir krantines ???

klp

klp portretas
Pasakė runkelis nemokantis mokesčių

Anonimas

Anonimas portretas
Atremontuokite uz zmoniu pinigus ir atiduokite banditams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių