Uostamiesčio prekybos centruose – smulkūs pažeidimai

Klaipėdos prekybos ir pramogų centruose saugu, o jei juose įvyktų nelaimė, žmones pavyktų tinkamai evakuoti. Taip konstatavo specialistai, patikrinę maždaug pusę uostamiestyje veikiančių prekybos centrų ir kitų masinio susibūrimo vietų.

Klaipėdos prekybos ir pramogų centruose saugu, o jei juose įvyktų nelaimė, žmones pavyktų tinkamai evakuoti. Taip konstatavo specialistai, patikrinę maždaug pusę uostamiestyje veikiančių prekybos centrų ir kitų masinio susibūrimo vietų.

Tikrinimai – po tragedijos

Patikrinimas vyko, nes po tragedijos Rygoje, kai sugriuvus dideliam prekybos centrui žuvo daugiau nei pusšimtis jame buvusių žmonių, susirūpinta ir Lietuvoje esančių tokių pastatų būkle.

Tokius patikrinimus Priešgaisrinės apsaugos departamentą atlikti įpareigojo Vidaus reikalų ministerija.

Klaipėdoje specialistai per dvi dienas patikrino 23 prekybos centrus ir kitas masinio susibūrimo vietas.

Neuždarė nė vieno

Per patikrinimus ypatingas dėmesys buvo skirtas evakuacijos takams ir išėjimams. Tikrinta, ar darbuotojai yra tinkamai parengti evakuacijai, ar objektai pakankamai aprūpinti būtinomis pirminėmis gaisro gesinimo priemonėmis.

Specialistai taip pat domėjosi, ar statiniuose įrengtos gaisrinės saugos sistemos ir gaisrinės automatikos įrenginiai, skirti gaisrui aptikti, pranešti apie jį, gesinti, dūmams ir šilumai šalinti, yra techniškai tvarkingi, ar atliekama šių priemonių techninė priežiūra ir bandymai, ar vidaus gaisrinio vandentiekio tinklas techniškai sutvarkytas ir patikrintas.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Gedeminas Karalius tvirtino, jog patikrinimo rezultatai susirūpinimo nesukėlė. „Galima būtų įvertinti teigiamai. Nė vieno pastato nenuspręsta uždaryti, keliuose rasti tik smulkūs pažeidimai“, – komentavo G.Karalius.

Evakuojant – kliūtys

Tikrintinų objektų Klaipėdoje yra 51, o patikrinta buvo 23. Likusių objektų planinis priešgaisrinis techninis patikrinimas buvo atliktas kiek anksčiau. Tada nenustatyta jokių Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių reikalavimų pažeidimų, todėl tie objektai pastaruoju metu pakartotinai ir nebuvo tikrinti.

„Didesnis dėmesys buvo skirtas tiems objektams, kurie buvo tikrinti ne šiemet, bet daug anksčiau“, – sakė Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Prevencinės veiklos poskyrio vyriausioji specialistė Daiva Gorpinko.

Iš visų patikrintų 23 prekybos centrų tik keturiuose buvo rasta pažeidimų. „Viename prekybos centre evakuacijos kelyje įrengti prekybos ir maitinimo taškai, jis užkrautas ir neparengtas žmonėms išvesti. Kitame – prie prekybos centro sienos sandėliuojamos degios medžiagos, o kituose dviejuose įrengtos gaisrinės saugos sistemos ir gaisrinės automatikos įrenginiai nebuvo techniškai tvarkingi“, – pažeidimus komentavo D.Gorpinko.

Už nustatytus nusižengimus objektų vadovams buvo skirtos administracinės baudos. Rasti trūkumai turi būti pašalinti iki kito planinio patikrinimo, o gavus skundą – nedelsiant.



NAUJAUSI KOMENTARAI

edi

edi portretas
Juokinga! Kiekviena karta atidarius nauja prekybos centra ar kitas zmoniu susiburimo vietas turi buti tokia patikra;)o ne tada kai ivyksta tragedija kazkur;)stai akivaizdu ka veikia musu valstybes tarnautojai;)

hahaha

hahaha portretas
Cirkas tie patikrinimai cia normaliai tikrino tik maximas

hahaha

hahaha portretas
Cirkas tie patikrinimai cia normaliai tikrino tik maximas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių