Uostamiesčio savivaldybė dėl remonto kreipsis į teismą

Savivaldybė dėl netinkamai atlikto dviejų uostamiesčio mokyklų remonto planuoja kreiptis į teismą. Dėl netinkamo rangovų darbo miestas neteks keliasdešimt tūkstančių litų, kurie dviejų švietimo įstaigų remontui buvo skirti iš Europos Sąjungos fondų.

Savivaldybė dėl netinkamai atlikto dviejų uostamiesčio mokyklų remonto planuoja kreiptis į teismą. Dėl netinkamo rangovų darbo miestas neteks keliasdešimt tūkstančių litų, kurie dviejų švietimo įstaigų remontui buvo skirti iš Europos Sąjungos fondų.

Grąžins tūkstančius

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės taryba pritarė 2014–2016 m. strateginio veiklos plano pakeitimams. Svarstant šį klausimą Tarybos nariams kilo abejonių dėl numatomo finansavimo didinimo Klaipėdos Smeltės  progimnazijos pastato bei Klaipėdos Sendvario pagrindinės mokyklos pastato modernizavimo darbams.

Rengiant pastatų atnaujinimo projektą buvo planuota, jog reikalingas lėšas skirs Europos Sąjunga (ES). Baigus pastatų modernizavimo darbus paaiškėjo, jog atlikti darbai nėra tinkami finansavimui iš ES fondų. Iš savivaldybės biudžeto prireikė daugiau nei 75 tūkst. litų, mat ES skirtas lėšas teks grąžinti.

Dėl nuostolių – į teismą

Tarybos nariai teiravosi, kas buvo padaryta ne taip, jog tokią sumą dabar tenka atriekti iš miesto biudžeto ir kas turėtų dėl to prisiimti atsakomybę.

Klaipėdos savivaldybės Administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė paaiškino, jog rangovas, pastato modernizavimo metu sienų apšiltinimui naudojo kitokias medžiagas nei planuota, todėl tai neatitinka ES keliamų reikalavimų ir finansuoti pastatų modernizavimo darbų ES atsisakė.

„Kreipsimės į teismą, kad savivaldybei būtų kompensuoti patirti nuostoliai“, – užtikrino A.Velykienė.

Trūksta šiukšlių?

Kitas uostamiesčio politikams klausimų sukėlęs plano pakeitimas – papildomos lėšos, kurias prašoma skirti komunalinių atliekų tvarkymo finansavimui.

Jau žinoma, kad šiemet nebus įvykdytas komunalinių atliekų surinkimo pajamų planas. Planuota, kad pavyks surinkti 175 000 tūkst. Lt, todėl ir yra prašoma padidinti 1000 tūkst. Lt išlaidas iš vietinės rinkliavos likučio lėšų siekiant laiku apmokėti sąskaitas už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą.

„Ar teisingai suprantu, kad mums trūksta šiukšlių, ar žmonių mažėja? Tokiu atveju reikia keisti normą“, – pasiūlė savivaldybės tarybos narė Lilija Petraitienė.

Daugiau rūšiuojančiųjų

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė paaiškino, jog dar pernai savivaldybė nusprendė nekelsianti rinkliavos kainos,  o trūkstama dalis lėšų bus padengta iš vietinės rinkliavos likučio, todėl dabar šių pinigų ir prireikė.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, jog uostamiestyje vis daugiau žmonių rūšiuoja šiukšles, todėl šiuo metu ir pastebimas mažesnis jų surinkimas.

„Mūsų tikslas skatinti žmones rūšiuoti ir kuo mažiau šiukšlių išvežti. Paradoksalu, tačiau kuo mažiau šiukšlių, tuo kaina yra didesnė“, – pastebėjo mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Ilgai diskutavusi savivaldybės taryba pritarė strateginio plano pakeitimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vardas

Vardas portretas
Na, kas čia per draiskalai – nieko nesupratau, ką perskaičiau. Nei žanro, nei temos nuoseklumo, nei minties... Nėra abejonių, kad panelei Radvilei reikia dar pasimokyti. Bet ar nors koks raštingas redaktorius dar yra tame sienlaikraštyje?

Arunas Barbsys

Arunas Barbsys portretas
Šiandien Klaipėdos miesto tarybos posėdyje klausiau dėl kokių Sendvario pagrindinės mokyklos remonto projekto pažeidimų turime grąžinti 61 tūkstantį litų ES fondams ir Respublikos biudžetui? Kodėl miesto tarybos nariams nepateiktos LR Ūkio ministro įsakymo dėl lėšų susigrąžinimo ir Lietuvos verslo paramos agentūros raštas dėl nustatyto ES finansinės paramos naudojimo pažeidimo kopijos?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių