Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio senjorams rado vietos

2014-12-03 12:54

Klaipėdos valdininkai pagaliau rado vietos, kur bendrai veiklai galėtų burtis garbaus amžiaus miestelėnai. Planuojama, kad jau kitąmet buvusios mokyklos patalpose įsikursiančiuose bendruomenės namuose pradės veikti ir Senjorų namai. Klaipėda taps bene pirmuoju iš didžiųjų miestų, kur atsirado vietos veiklių senolių užsiėmimams.

Klaipėdos valdininkai pagaliau rado vietos, kur bendrai veiklai galėtų burtis garbaus amžiaus miestelėnai. Planuojama, kad jau kitąmet buvusios mokyklos patalpose įsikursiančiuose bendruomenės namuose pradės veikti ir Senjorų namai. Čia organizuojant veiklas prioritetas bus teikiamas uostamiesčio senjorų ansambliams bei būreliams.

Klaipėda taps bene pirmuoju iš didžiųjų miestų, kur atsirado vietos veiklių senolių užsiėmimams.

Klaipėdos savivaldybės taryba jau pritarė, jog buvusiose A.Rubliovo mokyklos patalpose kitąmet įsikurs bendruomenės namai. Dalyje pastato veiks ir senjorų veikloms pritaikytos patalpos.

Debreceno g. esančiame pastate atriekiama daugiau nei tūkst. kv. m, kur bus vykdoma kultūrinė veikla. Patalpos atiteko Klaipėdos savivaldybės kultūros centrui „Žvejų rūmai“. Į buvusią mokyklą planuojama perkelti šiuo metu po kultūros centro stogu veikiančius senjorų ansamblius bei būrelius.

„Žvejų rūmų“ direktorius Alvydas Juozas Lenkauskas pastebėjo, jog šiuo metu visos garbaus amžiaus klaipėdiečių grupės sunkiai sutelpa kultūros centre, kuriame šiuo metu glaudžiasi dar ir uostamiesčio teatralai.

Tikimasi, jog minėtose patalpose senjorų būreliai galėtų veikti visą dieną, o vakarop patalpose repetuoti rinktųsi ir kiti uostamiesčio kultūros veikėjai.

„Profesionalai bei jaunimas repetuoja tik vakarais, o senjorai dūzgia visą dieną, todėl jie puikiai užimtų visas patalpas bei dieninį laiką“, – dėstė A.J.Lenkauskas.

Kultūros centrui, kaip minėta, planuojama perleisti nemažas patalpas – valgyklą, aktų salę bei kelis kabinetus. Direktoriaus teigimu, vienu metu šiose patalpose sutilptų apie keturi senjorų ansambliai.

Vis dėlto, pastatas šiuo metu labai prastos būklės ir jam reikalingas remontas. Iš uostamiesčio savivaldybės prašoma 350 tūkst. litų pastato stogo, grindų remontui taip pat reikia įrengti rūbinę, tualetus bei pastatą pritaikyti žmonėms su negalia bei sutvarkyti statinio prieigas.

„Jau esame gavę pažadų, kad kai kas padovanos pianiną, kiti kėdes. Šis remontas bus daugiau infrastruktūrai, o ne grožiui sukurti“, – pastebėjo „Žvejų rūmų“ direktorius.

Remonto darbus tikimasi atlikti jau ateinančią vasarą. Nekantriai naujųjų patalpų laukiantys pensininkai tikino, jog bendruomenės namuose ne tik repetuotų bei rengtų šventes savo pagyvenusių žmonių bendruomenei, bet ir stengtųsi, jog naujoji vieta taptų traukos centru.

Senjorai neslėpė džiaugsmo, jog politikams pritarus šiam projektui, Klaipėda taptų pirmoji iš didžiųjų miestų radusi atskiras patalpas, pritaikytas garbaus amžiaus žmonių veiklai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų