Uostamiesčio skvere tvarkys želdinius

Uostamiesčio valdžia planuoja atnaujinti Dviračių treko rajone prie Šv. Kazimiero bažnyčios esantį skverą, kuris savo tankumu primena mišką. Numatyta praretinti parko želdinius.

Lėšas šiems darbams planuojama skirti iš aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos. Naujiems ir esamiems želdiniams tvarkyti bei kurti žadama atseikėti 21,3 tūkst. eurų.

Iš viso pastarajai priemonei iš minėtos programos buvo skirta 213 tūkst. eurų. Iš jų 100 tūkst. eurų – tikslinės lėšos, kurias pervedė įmonė „Smeltė“. Jos atiteks Sąjūdžio parko želdiniams tvarkyti.

„Likusios lėšos buvo paskirstytos visam miestui. Papildomai pinigų reikėjo Dviračių treko rajono skvero želdiniams sutvarkyti“, – komentavo Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė.

Pasak jos, Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisija jau buvo nuvykusi apžiūrėti skvero.

„Ten iš tikrųjų yra tanku. Kai kuriuos medžius reikia pašalinti, kitus – genėti. Paliksime tankesnius želdinius prie gatvės, o skvero viduje praretinsime, kad žmonės galėtų pasėdėti ant suoliuko ir pasidžiaugti saulės spinduliais. Medžius, kuriuos reikia pašalinti, pažymėjome“, – sakė R.Jievaitienė.

Aplinkinių rajonų gyventojai jau kurį laiką skundėsi, kad šiame skvere nejauku, todėl vengdavo čia vaikščioti.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė dar negalėjo pasakyti, kada skvere prasidės darbai.

„Dabar tvarkome želdinius kiemuose. Žiūrėsime, jei spėsime, skvere darbus pradėsime šiemet, jei ne – kitąmet“, – teigė vedėja.

Papildomi – 25,6 tūkst. eurų iš aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos skirti savavališkai užterštoms teritorijoms tvarkyti.

„Metų pradžioje abiem šioms priemonėms prašyta daugiau lėšų nei prognozavome. Tad pritrūko. Joms sumas skiriame iš sutaupytų pinigų. Kai kurias paslaugas pavyko nupirkti pigiau, nei buvome nusimatę lėšų“, – kalbėjo R.Jievaitienė.

Su papildomomis lėšomis savavališkų sąvartynų tvarkymui šiemet iš viso bus skirta 65,6 tūkst. eurų.

I.Šakalienė teigė, kad šiemet jau sutvarkytos 47 prišiukšlintos teritorijos. Už papildomas lėšas atliekos bus vežamos iš teritorijų Minijos, Senosios Smiltelės, Lelijų, Rūko, Rumpiškės gatvėse, Melnragės miške.

Pasak I.Šakalienės, kasmet nelegalių sąvartynų skaičius būna panašus.

„Gaila, kad 25 vietose šiukšles išvežame ir vėl randame suverstas. Atliekų išvežame tikrai daug. Vyrauja statybinis laužas, padangos, kuo galima atsikratyti legaliais būdais“, – pažymėjo I.Šakalienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Koks dailus parkelis, gražu pažiūrėti. Bet atsirado ant jo specialistų, o ir išplėštų mokesčių atliko. Pjaunam!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių