Uostamiesčio vaikų gydytojos tapo senjorėmis

„Pensija nėra dūdos ir kapai“, – tikino ilgametė vaikų gydytoja, neseniai kartu su kolege atsisveikinusi su ilgamečiu darbu Klaipėdos vaikų ligoninėje. Žinomos gydytojos dabar iš naujo atranda gyvenimo spalvas ir vos spėja vardyti suplanuotas veiklas.

Įteikė padėkos raštus

Praėjusią savaitę po 43 darbo metų atsisveikinta su dviem ilgametėmis Klaipėdos vaikų ligoninės gydytojomis: gastroenterologe Mare Palepšiene ir pediatre Danguole Loreta Kairiene.

Abi gydytojos turėjo ir vadovaujamosios patirties: M.Palepšienė anksčiau dirbo vyriausiojo gydytojo pavaduotoja gydymui, o D.L.Kairienė – Priėmimo skubios pagalbos skyriaus vedėja.

Ligoninės salė prigužėjo kolegų, norinčių atsisveikinti su darbą palikusiomis medikėmis. Atsisveikinimas buvo palydėtas padėkomis ir ašaromis.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja gydymui Diana Vitkevičiūtė sakė, kad iki šiol sulaukianti pacientų, besiteiraujančių apie minėtų gydytojų darbo laiką, skambučių. Jai tenka apgailestauti, kad jos čia nebedirba.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja gydymui Diana Vitkevičiūtė sakė, kad iki šiol sulaukianti pacientų, besiteiraujančių apie minėtų gydytojų darbo laiką.

Renginyje dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasakojo, kad su gydytojomis jam yra tekę susidurti ne tik kaip miesto vadovui, bet ir tėvui. Tvirtas gydytojos žodis kartais esą net padėdavo greičiau pasveikti.

Dėkodamas už ilgametį ir pasiaukojamą darbą, meras gydytojoms įteikė padėkos raštus.

Nutįso eilės

M.Palepšienė neslėpė, kad graudu atsisveikinti su vieta, kur praleista didžioji sąmoningo gyvenimo dalis, sutikta daug išmintingų žmonių.

Pasitelkdama gėlės žiedo alegoriją gydytoja pripažino, kad viskas šiame gyvenime laikina, tad patarė kolegoms neatidėlioti nieko ateičiai ir kasdien maksimaliai švęsti gyvenimą.

Graudulingas nuotaikas prablaškyti bandė gydytoja D.L.Kairienė.

Ji prisiminė pirmąją savo darbo dieną Vaikų ligoninėje: "Mane – stilingą, jauną, aštrią – nuvedė į skyrių, persismelkusį vaistais. Ten sėdi dvi gydytojos ir abi vienu metu kalba. Galvoju, kaip reikia taip degraduoti?! Spjoviau į tą šulinį ir dar ilgai iš jo gėriau."

Mane – stilingą, jauną, aštrią – nuvedė į skyrių, persismelkusį vaistais.

D.L.Kairienės atsisveikinimo kalba tapo ilga padėkų virtine: M.Palepšienei – už kadaise duotą gerą patarimą, vyresniajai slaugytojai – už didelius arbatos kiekius gripo sezono metu, kolegėms – už protingus pokalbius ir diskusijas.

Po oficialios dalies prie abiejų gydytojų nutįso eilė kolegų, norinčių padėkoti, tarti šiltą atsisveikinimo žodį.

Praėjusių metų pabaigoje į užtarnautą poilsį po beveik 50 darbo metų buvo palydėtas kitas ilgametis Klaipėdos vaikų ligoninės gydytojas – vaikų chirurgas Genadijus Rusinovas. Ligoninėje dirba dar keletas medikų, kurių darbo stažas yra perkopęs 40 metų.

Planuojama, kad oficialūs atsisveikinimai su ilgamečiais medikais, išeinančiais į užtarnautą poilsį, gali tapti gražia ligoninės tradicija.

Planų – virtinės

Po ceremonijos pašnekintos gydytojos tikino nesigailinčios sprendimo išeiti į pensiją. Atvirkščiai, stebisi, kodėl to nepadarė anksčiau. Abi moterys su entuziazmu pasakojo, kuo užpildo savo dienas.

"Galėčiau gyventi įkišusi galvą į avilį", – apie susidomėjimą bitininkyste pasakojo M.Palepšienė.

Vytauto Petriko nuotr.

Gydytoja taip pat mokosi ispanų kalbos ir juokiasi, kad ateityje galės prisidėti prie savanorių, prižiūrinčių ruonius.

"Kiek aš turiu planų, jūs nė vienas tiek neturite", – entuziazmu tryško D.L.Kairienė.

Jos planuose – keramikos kursai, papuošalų iš lavos gamyba, kelionės ir vakarai su senu šuniu, žiūrint į žvaigždėtą dangų.

Beje, su istorijomis apie keturkojį gydytojos augintinį užaugo ne viena mažųjų pacientų karta.

Džiaugsmingai pasakodamos apie naujus atradimus šiame gyvenimo etape, pašnekovės tikino, kad pats geriausias dalykas – dingusi įtampa, kuri neatsiejama nuo gydytojo profesijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baba Brone

Baba Brone portretas
Tai tipo visos pensininkes emigravo i Ispanija, kad tapo senjoremis?

Vaje vaje

Vaje vaje portretas
O kaip akių gadinimo daktarę babą Janę lydėjo į pensiją, tai dūdų orkestro nebuvo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių