Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio valdžia žiemos laukia su nerimu

2012-10-26 13:40
Uostamiesčio valdžia žiemos laukia su nerimu
Uostamiesčio valdžia žiemos laukia su nerimu / Gedimino Bartuškos nuotr.

Artėjanti žiema uostamiesčio valdžiai džiaugsmo nekelia, nes jau tapo įprasta, kad trūksta lėšų gatvių valymui. Tačiau pinigų tikimasi gauti ir problemų neturėtų kilti.

Gatves prižiūrinčios įmonės budėti visą parą pradės lapkričio 1-ąją. Tądien uostamiestyje oficialiai skelbiama žiemos sezono pradžia.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad prašyti valytojų pradėti budėti anksčiau nebuvo reikalo, nors meteorologai ir prognozavo atšalimą, šlapdribą.

„Prognozes sekame, tačiau sutartyse su rangovais yra numatyta, kad jie privalo užtikrinti geras eismo sąlygas. Kol yra pliusinė temperatūra, nieko neatsitiks, jei ir šlapdriba iškris“, – įsitikinusi I. Šakalienė.

Pietinė miesto dalis turi valytoją, kuris prižiūrės gatves trejus metus. Konkurso teikti šią paslaugą šiaurinėje miesto dalyje rezultatai yra apskųsti teismui. Todėl valytojai renkami neskelbiamų derybų būdu. Kas valys šiaurinę miesto dalį, turėtų paaiškėti kitą savaitę.

I. Šakalienė tvirtino, kad tiek gatvių, tiek kiemų, tiek šaligatvių, pėsčiųjų takų ir aikščių valytojai žiemai yra pasiruošę. Jie yra sukaupę druskos ir žvyro atsargų.

„Žiema neturėtų ateiti netikėtai“, – pabrėžė vedėja.

Pasak I.Šakalienės, žiemos savivaldybė nelaukia – miesto valymui tradiciškai trūksta lėšų.

„Manau, kad dėl lėšų trūkumo gatvių valymui nekils klausimų. Pinigų visada yra per mažai, bet išsprendžiame problemą“, – tvirtino vedėja.

Praėjusią žiemą – nuo lapkričio 1 iki balandžio 1 dienos – vien gatvių valymui buvo išleista apie 2 mln. litų.

„Kiek reikės pinigų, priklausys nuo to, kokia bus žiema“, – aiškino I. Šakalienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų