Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio valdžiai - plėtros galimybė

2013-03-04 13:39
Uostamiesčio    valdžiai - plėtros galimybė
Uostamiesčio valdžiai - plėtros galimybė / Vytauto Petriko nuotr.

Nors Klaipėdos miesto taryboje gali atsirasti dar viena didelė frakcija, būsimojo darinio atstovai bent kol kas neturi ambicijų į svarbius postus.

Darbo bei Tvarkos ir teisingumo partijų susijungimo procesas atsirito ir iki uostamiesčio. Šių dviejų partijų atstovų yra miesto taryboje.

Į ją yra išrinkti trys Tvarkos ir teisingumo partijos nariai, kurie oficialiai priklauso valdančiajai daugumai.

Darbo partija taip pat buvo iškovojusi tris mandatus, tačiau Mindaugui Žiliui perėjus į Liberalų ir centro partiją bei jos frakciją miesto taryboje, „darbiečių“ uostamiesčio valdžioje liko tik du. Jie valdančiajai daugumai nepriklauso, tačiau nėra pasiskelbę ir opozicija.

„Dabar, kai vyksta Darbo ir Tvarkos ir teisingumo partijų galimas susijungimas, aišku, kad kalbamės, jog Darbo partijos išrinkti politikai miesto taryboje galėtų prisijungti prie mūsų frakcijos ir ji padidėtų“, – neslėpė Tvarkos ir teisingumo partijos lyderis Klaipėdoje Artūras Razbadauskas.

Jei šių partijų atstovai priklausytų vienai frakcijai, ji miesto taryboje turėtų penkis narius ir būtų trečia pagal jų skaičių.

„Tačiau jei ir padidėtų valdančioji koalicija, nemanau, kad vyks koks nors postų persiskirstymas, bent jau kol kas apie tai nediskutuojama“, – tvirtino A.Razbadauskas.

Darbo partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Raimundas Paliukas teigė, jog dar anksti kalbėti, ar dviejų partijų susijungimas gali turėtų įtakos postų pasidalijimui uostamiesčio valdžioje.

„Visko gali nutikti, partijos gali ir nesusijungti“, – kalbėjo R.Paliukas.

Klaipėdos meras, miesto tarybos pirmininkas Vytautas Grubliauskas tikino, jog tikrai kol kas negirdėjo apie jokias ambicijas, kurių uostamiestyje gali turėti besijungiančių dviejų partijų atstovai.

„Reikės partnerių paklausti, tačiau drįsčiau švelniai tikėtis, kad nacionalinės bangos neturėtų sudrumsti Klaipėdoje nusistovėjusios politinių jėgų pusiausvyros ir proporcijų koalicijoje“, – teigė V.Grubliauskas.

Klaipėdos miesto tarybos valdančiajai daugumai priklauso 19 politikų iš 31: septyni Liberalų sąjūdžio nariai, šeši liberalcentristai, po tris Rusų aljanso ir Tvarkos ir teisingumo partijos atstovus.

„Jei valdančioji koalicija didėtų, aišku, reikėtų atsiklausti partnerių pritarimo, ypač jei tai būtų susiję su postų perskirstymu. Tačiau kol kas pagrindo nerimauti tikrai nematau“, – tikino Klaipėdos meras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų