Uostamiesčio verslininkams – nauji iššūkiai

Vasarą kai kurių uostamiesčio kavinių savininkų laukia liūdnos dienos. Lauko kavines nesuformuotuose žemės sklypuose šalia kavinių įsirengiantys verslininkai, norėdami gauti leidimus, gali susidurti su keblumais.

Miesto gatvėse sumažėjus lauko terasų bei lauko kavinių, klaipėdiečiai neturėtų nustebti, mat verslui apynasrį uždėjo nauji įstatymai.

Pernai gegužę patvirtinta nauja tvarka dėl nesudėtingų statinių valstybinėje žemėje, kurioje nėra suformuoti žemės sklypai, įrengimo.

Norint įrengti tokius statinius šalia kavinių, darbus būtina suderinti su Nacionaline žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos.

Ši tvarka nesukels galvos skausmo  verslininkams, kurie turi vis dar galiojančius leidimus.

Tačiau tie, kurių leidimai šiemet nebegalios, susidurs su iššūkiais.

Lauko kavinių verslą plėtojantys žmonės atsidūrė biurokratijos spąstuose.

Miesto savivaldybės administracija leidimų išduoti nebeturi teisės.

"Savivaldybė privalo procesą suderinti su Nacionaline žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos. Savo ruožtu ši tarnyba pripažįsta, jog sistema nėra tobula, ir šiame procese dalyvauti nėra pasirengusi", – teigė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak mero, siekiant išspręsti problemą, miesto savivaldybės administracija kreipėsi į Žemės ūkio ministeriją.

Šiuo metu rengiamas taisyklių pakeitimas.

"Inicijuosime susitikimą su ministerijos atstovais. Domėsimės, kokios alternatyvos yra siūlomos. Ši tvarka stumia į neviltį uostamiesčio verslininkus", – apgailestavo meras.

Šiemet verslininkų, kurių leidimai baigiasi, – vos keletas, tačiau kitais metais jų skaičius išaugs kelis kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jooo

Nu jooo portretas
Belgijoje,Olandijoje,Portugalijoje ,Barselonoje ir visur kitur yra lauko kavinės,tiesiog staliukai su kėdėmis tiesiog ant šaligatvio!!!!!Na niekas ten nesiskundžia!!!!Ir praeiti ir apeiti galima!!!! Turi būti tos kavinukės,pas mus tik kita problema-kai kurie lankytojai!!!!

REGINA

REGINA portretas
norint pastatyti lauko kavine reikia derinti ne su zemes ukio ministerija o su salia esnciomis prekybos kaimyninemis imones kaip ir buvo daroma ankstesniais laikais

Tadas

Tadas portretas
Kad tik paverkti jums.. Cia yra verslo zlugdymas tokie sprendimai!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių