Uostamiestį sudrebino rokenrolas

Kruizinių laivų terminale klaipėdiečiai ir miesto svečiai galėjo stebėti šešiasdešimtosioms rokenrolo metinėms skirtą renginį – muzikinę kelionę laiku, pavadintą „Aš myliu Rokenrolą“. Koncerto metu buvo galima išgirsti visko – nuo penkiasdešimtųjų rokabilio ritmo, kantri muzikos skambesio iki šiuolaikinio pankroko griausmo.

Renginyje pirmieji groti pradėjo latvių grupė „Pete Anderson and Swamp Shakers“. Rokabilio veteranai netruko uždegti publiką greitomis ir trankiomis melodijomis. Minioje buvo galima išvysti būrius pagal rokenrolo muziką trypiančių įvairaus amžiaus Jūros šventės dalyvių. Grupės vokalistui dainuojant, šokėjai demonstravo senovinio šokio – lindyhopo – žingsnelius.

Vėliau šventės vairą perėmė prancūzų pankroko grupė „The Traders“. Muzikantai atliko ne vieną dainą savo gimtąja kalba ir buvo šiltai priimti koncerte besilinksminusio jaunimo – minia šokinėjo į orą, bandė kartoti žodžius. Nors vyresnių žiūrovų trankus gitarų bei būgnų skambesys taip nesužavėjo, tarp klausytojų buvo galima išvysti ir brandaus amžiaus muzikos mylėtojų.

Į koncertą atėję klaipėdiečiai ir uostamiesčio svečiai turėjo progos išgirsti ir kitą roko grupę, pavadinimu „Nichiels“. Trys vyrukai iš Prancūzijos jaunuosius publikos narius džiugino pankroko ir poproko dainų mišiniu. Grupė bendravo su žiūrovais, skatino prisijungti ir dainuoti kartu.

Paskutinieji į sceną užkopė rokeriai iš Vilniaus – „Biplan“. Į koncertą „Aš myliu rokenrolą“ atvykusi garsi lietuvių grupė neslėpė atkeliavusi nelengvai ir susidūrusi su techniniais nesklandumais – pakeliui į Klaipėdą sugedo muzikantų mašina. Nepaisant to, grupė buvo kupina energijos ir privertė šokti beveik visą publiką. "Biplan" atliko gerai žinomus savo roko hitus ir kelis naujesnius kūrinius.

Koncerto „Aš myliu rokenrolą“ metu žiūrovai taip pat galėjo išvysti ir įvertinti klaipėdiečių šokių grupių pagal rokenrolo muziką sukurtas kompozicijas ir pasimėgauti perdainuotais garsios britų grupės „The Beatles“ kūriniais.


Šiame straipsnyje: Jūros šventėrokenrolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

rita-mama

rita-mama portretas
mano sunutis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių