Uostamiestis ruošiasi žiemai: šildymo sezonas neprasidės bent iki spalio vidurio

Uostamiestis pamažu ruošiasi rudens ir žiemos sezonui. Dėl kylančių energijos kainų planuojama šildymo neįjungti bent iki spalio vidurio. Toliau bus valomos gatvės, šaligatviai, sodinami medžiai.

Valys skirtingi rangovai

Apie visa tai buvo kalbama antradienį vykusiame Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje.

"Gatvių priežiūrą žiemą šiaurinėje ir centrinėje miesto dalyse vykdys "Klaipėdos autobusų parkas". Bendrovė yra pasirengusi žiemos sezonui, suformuota žiemos sezono tarnyba, parengtos šešios transporto priemonės, skirtos sniegui valyti, druskai barstyti, sudaryta transporto priemonių bei kita reikalinga technikos nuomos sutartis", – nurodė savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė.

Įvykus žiemos valymo konkursui, kuris planuojamas gruodžio 1-ąją, pietinę, šiaurinę ir centrinę miesto dalis valys skirtingi rangovai.

Žiemos sezonu, atsižvelgiant į oro sąlygas, bus tęsiami suplanuoti medžių genėjimo ir pavojingų, prastos būklės medžių šalinimo darbai.

Jau ruošiamasi naujų medžių sodinimui Šiaurės prospekte, Pievų g., Kretingos g., Minijos g., Rumpiškės g., Vaidilos aikštėje. Šiuo metu vykdomi pastatomų gėlinių ir vienmečių gėlynų apsodinimo našlaitėmis darbai.

Žinant energetinių resursų kainas, labai neskubėsime.

Gaisrų skaičius išaugo

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis priminė, kad atšalus orams apleistuose pastatuose slepiasi benamiai, kurie norėdami pasišildyti neretai sukelia gaisrus.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Marius Garbenis pabrėžė, kad gaisrų šiemet daugėjo.

"Gaisrų skaičius – 14 proc. didesnis negu praėjusiais metais. Pakilus šildymo kainoms, pastebime, kad gyventojai naudoja ne tą kurą, kuris reikalingas krosnims kūrenti, nesitvarko dūmtraukių, todėl atsiranda didelė tikimybė kilti gaisrams. Tokių gaisrų pasekmės – tragiškos, nes dažniausia žūva žmonės", – priminė M.Garbenis.

Taip pat svarbus ir daugelio gyventojų pasipiktinimą lėmęs klausimas – įvažos į kiemus, kai šiukšliavežis negali privažiuoti prie konteinerių.

"Bus kontroliuojama, kad nebūtų užstatomi įvažiavimai ir patys konteineriai", – pažymėjo M.Poimanskis.

Diana Gerasimovienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Šildymo dar nejungs

Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė nurodė, kad šildymo sezonas uostamiestyje neprasidės bent iki spalio vidurio.

"Pagal stebimą oro temperatūrą poreikio pradėti šildymo sezoną iki spalio vidurio nėra. Oro sąlygos nuolatos stebimos, ir bus priimtas sprendimas. Bet žinant energetinių resursų kainas, labai neskubėsime", – sakė D.Gerasimovienė.

98 proc. visų daugiabučių namų jau turi patikrinimo aktus, yra pasiruošę šildymo sezonui. Šią savaitę juos turės ir likusieji 2 proc.

"Visi namai pasiruošę, turime problemą tik dėl vieno namo, kuris yra modernizuojamas ir 30 butų šiandien likę be senos šildymo sistemos, ten turi būti sumontuota nauja, bet dėl savininko negalime patekti. Tas klausimas sprendžiamas atskirai", – sakė ji.

Taip pat žadama, kad visos švietimo įstaigos bus pasiruošusios šildymo sezono pradžiai.

Ligų protrūkio nėra

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė ramino, kad kol kas protrūkių dėl gripo ar COVID-19 nėra fiksuojama.

"Koronavirusas ir gripas "eina" viena eilute. Sprendimų iš Sveikatos apsaugos ministerijos dar neturime. Gana ramu. Tačiau kiekvienais metais gaudavome skundų dėl temperatūrinio režimo, neapsieisime, matyt, ir šiemet", – sakė skyriaus vedėja.

Skundų būdavo dėl to, kad vaikams per šalta darželiuose, mokyklose.

A.Šlepetienė priminė, kad minimali temperatūra darbo vietoje turėtų siekti 18 laipsnių, o ugdymo įstaigose, žaidimų kambariuose, rūbinėse – 19 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūratė Uogintaitė

Jūratė Uogintaitė portretas
Sveiki, aš esu Jūratė Uogintaitė, esu čia, norėdama paskleisti šią gerą žinią visam pasauliui apie tai, kaip susigrąžinau savo vyro meilę. Išprotėjau, kai praeitą mėnesį mano meilė paliko mane dėl kitos merginos, bet kai sutinku draugą, kuris supažindino mane su dr.WAVA, didžiuoju pasiuntiniu, papasakojau savo problemą dr.WAVA apie tai, kaip mane paliko vyras ir kaip aš reikėjo įsidarbinti labai didelėje įmonėje. Jis man tik pasakė, kad aš atėjau į reikiamą vietą, jei aš gausiu savo širdies troškimą be jokio šalutinio poveikio. Jis man pasakė, ką turiu daryti, kai tai buvo padaryta, per kitas 2 dienas, mano meilė man paskambino telefonu ir atsiprašė, kad gyveno prieš dabar, taip pat kitą savaitę po to, kai mano meilė man paskambino. maldauju atleidimo, buvau pakviestas į pokalbį norimoje įmonėje, jei man reikėjo dirbti vadovu. Esu tokia laiminga ir priblokšta, kad turiu tai pasakyti visam pasauliui, kaip Dr.WAVA man padeda išpildyti mano širdies troškimą. Dr.WAVA yra visų burtų ir gero

Galus bl

Galus bl portretas
per pridūrkus atiduosim..

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Tik tai ne ankščiau Lapkričio mėn, nes visą Europa taupo, o ką LT išskirtinė?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių