Uostamiestyje – dar viena diplomuotų jūrininkų karta

Būrys Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos absolventai šią savaitę baigė studijas ir iškilmingoje ceremonijoje gavo bakalauro diplomus.

Įteikė dirbantiesiems

Profesinio bakalauro diplomai įteikti laivavedžiams, būsimiesiems kapitonams, studijavusiems navigacijos mokslus, būsimiesiems vyriausiesiems laivų mechanikams, kurie mokėsi Energetikos katedroje, bei Uosto ekonomikos ir vadybos katedros absolventams, kurie taps uosto infrastruktūros vadybininkais.

Visi vakar gavę aukštojo mokslo diplomus absolventai yra Lietuvos piliečiai.

Gausiame 73 diplomus gavusių vyrų būryje buvo 16 merginų, didžioji jų dauguma taps uosto valdymo įstaigų darbuotojomis.

Vakar iškilmėse dalyvavę absolventai mokėsi tęstinėse studijose, kitaip tariant, neakivaizdiniu būdu. Dirbantys žmonės mokykloje kėlė savo kvalifikaciją ir įgijo aukštąjį išsilavinimą.

Dieninių studijų absolventams diplomai Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje bus įteikti birželio pabaigoje, tada diplomus gaus kur kas gausesnis absolventų būrys.

Galės tapti vadovais

Kaip ir daugelis panašių renginių, iškilmės Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje prasidėjo visiems giedant studentų himną "Gaudeamus", sveikinimo žodžius tarė mokyklos vadovas, dėstytojai, seni jūrų vilkai, atstovaujantys Kapitonų sąjungai, Karinių jūrų pajėgų atstovai, politikai.

Skaičius: vakar diplomus atsiėmė 73 absolventai. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

"Baigę mokslus mūsų absolventai dirba jūrinėse kompanijose, plaukioja po Lietuvos vėliava. Mūsų partneriai yra "DFDS Seaways" ir Limarko laivininkystės kompanija. Palaikome partnerystės ryšius su daugybe užsienio bendrovių. Mūsų diplomai pripažįstami visame pasaulyje, ypač – ES. Vakar dalyvavusieji ceremonijoje jau dirba, o, įgiję aukštojo mokslo diplomą, galės pretenduoti į vadovų pareigas", – pasakojo mokyklos vadovas Vaclavas Stankevičius.

Mokyklos direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Rima Mickienė patikino, kad merginos jau veržiasi studijuoti ir itin vyriškų profesijų – neseniai viena baigė laivų mechanikos mokslus.

Daugiausia merginų renkasi uosto ir laivybos valdymo studijų bei finansų programas.

Namus kuria Klaipėdoje

Diplomų teikimo iškilmės yra didelė šventė ne tik patiems studijas baigusiesiems bei jų šeimoms, bet ir mokyklai, jūrininkų bendruomenei. Nors daugelis absolventų dirbs pasaulio laivybos kompanijose, tačiau juos įdarbinančios agentūros veikia Lietuvoje.

"Ryšys su mūsų krantu yra nenutrūkstamas. Nors didelė mūsų absolventų dalis dirba užsienio kompanijose, bet čia stato savo namus, čia jų laukia žmonos ir vaikai. Nemažai mūsų studentų pasikviečia Klaipėdos uosto įmonių vadovai. Gerosios studentų savybės atsiveria per praktikas", – patikino R.Mickienė.

Mokykla jūrininkus rengia nuo 1948 m., viena naujesnių specialybių – laivų elektros įrengimų eksploatavimas čia dėstoma nuo 2014-ųjų.

Jūrinių profesijų magistro studijų Lietuvoje nėra, dažniausiai Klaipėdoje jūrinius mokslus baigę žmonės toliau studijuoti važiuoja į Lenkiją ar tolimesnius kraštus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vvladas

vvladas  portretas
Laivynas visas pavogtas ir parduotas galim didžiuotis kad mokykla liko su pensininkų mokytojų būriu

jo

jo portretas
sita kontora reikia uzdaryti arba sujungti su KU universitetu ir stipriai mazinti laivavedziu su laivu mechanikais nes 99% absolventu yra potencialus emigrantai darbintis i uzsienio laivynus. Kokia Lietuvai nauda is tokio finansavimo?

Na ką gali pasakyti :)

Na ką gali pasakyti :)  portretas
Neskaitę teksto , bet komentuojantys " patryjotai " man yra ligoniai :) Aiškiai parašyta VISI yra Lietuvos piliečiai . Mane jau šiurpas ima kada išgirstų " patryjotus " tarpusavyje kalbant ... Informacijos nulis , žinių nulis tik aimanos " kokia bloga valdžia " ...Baigusiems sveikinimai , dirbkite Lietuvai , Jūsų reikia .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių