Uostamiestyje daugiabučių rūsiai virsta sąvartynais

Gyventojai daugiabučių namų rūsius užgriozdina įvairiais nereikalingais rakandais, baldais ar padangomis, todėl jie virsta sąvartynais. Toks neatsakingas elgesys sukelia daug rūpesčių net tik kaimynams, bet ir namo prižiūrėtojams.

Gyventojai daugiabučių namų rūsius užgriozdina įvairiais nereikalingais rakandais, baldais ar padangomis, todėl jie virsta sąvartynais. Toks neatsakingas elgesys sukelia daug rūpesčių net tik kaimynams, bet ir namo prižiūrėtojams.

Krauna ir koridoriuose

Įmonių "Paslaugos būstui" ir "Laukininkų valda" direktorė Regina Uznienė pasakojo, kad netvarka rūsiuose vyrauja didelėje dalyje daugiabučių namų.

Gyventojai nebereikalingą turtą krauna ne tik į savo sandėliukus, bet ir užgriozdina koridorius, kuriuose sudedami seni baldai, technika a net  nebereikalingos automobilių padangos, akumuliatoriai. Sandėliukai būna prigrūsti ir skudurų, indų, čiužinių.

Pasak R.Uznienės, gyventojai rūsiuose prikrauna labai daug turto. Vadovė prisiminė, kad renovuojant vieną namą teko statyti papildomą konteinerį, kad gyventojai galėtų išvalyti patalpas.

"Į rūsius žmonės neša viską, kas jiems nebereikalinga namuose. Matyt, mano, kad vieną dieną jiems to daikto prireiks ar laikinai pasideda – žada išvežti į sodą, kaimą. Tačiau į rūsį patekę rakandai dažniausiai taip paprastai iš jo neiškeliauja. Jie paprasčiausiai pamirštami ir lieka trūnyti rūsyje daug metų", – pasakojo direktorė.

Neprieina prie vamzdžių

Dėl rūsiuose, ypač juose esančiuose koridoriuose prikrautų gyventojų rakandų kyla daug rūpesčių. Pirmiausia prižiūrėtojai negali prieiti prie vamzdynų, kad juos apžiūrėtų, ar nėra pratekėjimų.

Tai ypač aktualu, kai ruošiamasi šildymo sezonui. Dėl tokio neatsakingo kai kurių gyventojų elgesio, įvykus avarijai, gali užtrukti jos pašalinimas.

"Avarinės tarnybos darbuotojas negalės iš karto imtis veiksmų. Pirmiausia jis bus priverstas patraukti suneštą turtą, kad galėtų prieiti prie trūkusio vamzdžio. Tokie darbai užtrunka", – įspėjo direktorė.

Dėl užgriozdintų rūsių priekaištų turi ir ugniagesiai. Anot jų, taip gyventojai pažeidžia priešgaisrinės saugos reikalavimus. Ugniagesiai priekaištauja ir dėl daiktų, sukrautų techniniuose aukštuose – patalpose tarp stogo ir paskutiniame aukšte esančių butų.

"Šias patalpas žmonės naudoja kaip palėpes, o administratorius, ugniagesiams patikrinus, gali gauti baudą. Turime surasti gyventoją, kuris susikrovė daiktus tokioje vietoje ir paprašyti, kad juos pašalintų", – pasakojo direktorė.

R.Uznienė prisiminė, kad visai neseniai iš ugniagesių gavo baudą, nes vienas Jurginų gatvės 4 namo gyventojas laiptinėje po laiptais susidėjo malkas židiniui. Tai papiktino jo kaimyną ir šis pasiskundė Priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai, kuri surengė patikrinimą ir namo administratoriui skyrė baudą.

"Išsiuntėme įpareigojimą gyventojui pašalinti malkas iš laiptinės. Artimiausiu metu patikrinsime, ar tai buvo padaryta", – tvirtino direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių