Jūros šventės eisena užliejo Klaipėdą puikia nuotaika

Ugnis, būgnų trenksmas, dainos, balionai, šokiai, keli jūrų valdovai Neptūnai, plačios šypsenos ir netylantys sveikinimai – tokia buvo šių metų Jūros šventės eisena. Iškentę ilgiau nei metus trukusią pandemiją klaipėdiečiai ir miesto svečiai pasitiko ją atlapomis širdimis ir plojimais.

Eisenos priekyje žingsniavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Algis Latakas.

Didžiausia pagarba tradiciškai atiduota jūrų kapitonams ir visiems esamiems bei būsimiems jūrininkams.

Išmone ir gera nuotaika džiugino burlaivių regatos „Baltic Regatta 2021“ įgulos, žaismingai įsiliejusios į klaipėdiečių renginį.

Žiūrovai lingavo į taktą kelių orkestrų grojamiems maršams, stebėjosi įmonių, mokslo įstaigų, bendruomenių ir specialiųjų tarnybų kolonomis.

Mažieji žiūrovai vos spėjo skaityti užrašus, nešamus prieš dalyvių kolonas: „Smeltė“, „Vlantana“, Lietuvos jūrų muziejus, Valstybinė mokesčių inspekcija. Ne vienas pavargo dėlioti raides, todėl plojo ir mojavo, taip rodydami džiaugsmą.

Veiklos Lietuvoje 20-metį švenčianti DFDS nustebino savo komandos priekyje į atskirą automobilį pasodinusi garsųjį atlikėją Egidijų Sipavičių, kuris negailėjo balso traukdamas visų pamėgtas dainas ir sveikindamas žmones su švente.

Policininkai važiavo riedžiais, motociklais, automobiliais, jojo žirgais ir vedėsi tarnybinius šunis. Ugniagesiai kurtino automobilio sirena, o iš jo kėbulo veržėsi tikra ugnis.

Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės renginių organizatoriai ir dalyviai kreipė į save dėmesį mušdami būgnus.

Tautinės bendrijos traukė akį margaspalviais tautiniais rūbais.

Klaipėdos universiteto bendruomenė nepavargo žingsniuodami miesto gatvėmis daryti bangas.

Šokių mokyklos „Tendance“ šokėjai stebino gracingumu ir ištverme šokti ir žygiuoti vienu metu.

Automobilių salonas „Škoda“ vertė smalsauti riedėdami prabangiai atrodančiais šio gamintojo elektomobiliais.

Kiek trumpesnė nei įprastai, bet labai spalvinga ir įdomiai dalyvių paruošta eisena praūžė pagrindinėmis miesto gatvėmis, užkrėsdama žiūrovus gera nuotaika. Ji nuvilnijo į Kruizinių laivų terminalą, kur vyko iškilmingas šių metų Jūros šventės atidarymas.

Eisenos vaizdo įrašas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris

Lauris  portretas
Grubliauskis bijo covido kad per eisena buvo su kauke to viruso nera is vis tik ispustas burbulas valdzios ir dar jokio priverstinio skiepijimo negali buti tie pasiskiepija daugiau zmoniu uzkrece su savo skiepais

harmas

harmas portretas
Baikit pliurpt - imkit ir parodykit eiseną žmoniškai nuo pirmos delegacijos iki paskutinės. Išvis nė vieno komentatoriaus tam tereikia

Matyt

Matyt portretas
Grybliausko nepaklausė, ėjo švęst žmonės, ėjo, eidami dėjo...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių