Uostamiestyje gripas siautėja toliau

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis – vis daugiau. Pirmąją sausio savaitę Klaipėdos apskrityje gripas į ligos patalą paguldė 179 žmones.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento duomenimis, sausio 2–8 d. Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis, palyginti su gruodžio 26 d. – sausio 1 d., padidėjo nuo 61,8 iki 77,1 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Specialistų teigimu, vaikų iki 17 metų amžiaus sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sudarė 52,5 proc.

Klaipėdos apskrityje buvo užregistruoti 179 gripo atvejai. Dėl gripo sunkios ligos eigos buvo hospitalizuoti 6 Klaipėdos apskrities gyventojai. Iš jų – trys vaikai ir viena nėščia moteris.

Didžiausias sergamumas Klaipėdos apskrityje buvo užregistruotas Kretingos rajone – 98,1 atvejo 10 tūkst. gyventojų, mažiausias – Skuodo rajone – 20,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Klaipėdos apskrityje pirmąją sausio savaitę sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis buvo 1,6 karto didesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio sergamumo rodiklį, kuris tada siekė 46,5 atvejo tūkst. gyventojų.

Specialistai primena, kad gripo epidemija skelbiama, kai sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento darbuotojai įspėja, kad susirgus gripu ar ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją, nevykti į darbą, mokyklą, sergančių vaikų nevesti į darželius.

Visiems asmenims rekomenduojama reguliariai plauti rankas, kosint, čiaudint užsidengti nosį ir burną, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių. Būtina dažnai vėdinti ir plauti patalpas bei vengti artimo kontakto su sergančiaisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių