Uostamiestyje – išskirtinis renginys

Jau šį šeštadienį Kruizinių laivų terminale ir Klaipėdos piliavietėje vyks Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos šventė. Šis minėjimas į Klaipėdą sugrįš po devynerių metų ir tai bus vienas didžiausių renginių.

Šventinė programa prasidės 10 val. mišiomis už Lietuvos partizanus ir Laisvės gynėjus Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6).

Nuo 11 iki 19 val. piliavietėje klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės apžiūrėti Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų padalinių ginkluotę, techniką, ekipuotę, įrangą.

Čia taip pat vyks vietinių Klaipėdos krašto amatininkų ir prekeivių mugė, NATO padalinių, studijų Lietuvos karo akademijoje, tarnybos būdų Lietuvos kariuomenėje pristatymas, bus ir įvairių kariškų užduočių bei kitos veiklos.

11 val. Klaipėdos pilies muziejaus konferencijų salėje vyks konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ finalas.

Minėjime planuoja dalyvauti Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda ir kiti svarbūs svečiai.

11.15–11.45 val. Klaipėdos kruizinių laivų terminale vyks jaunesniųjų karininkų vadų mokymų dalyvių ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentų priesaikos ceremonija.

12.15–13 val. Kruizinių laivų terminale vyks oficiali renginio dalis. Čia bus galima išvysti NATO naikintuvų sveikinimo skrydį, Lietuvos valstybinės vėliavos pakėlimo ceremoniją, išgirsti sveikinimo kalbas.

Tylos minute bus pagerbti Lietuvos partizanai ir laisvės kovotojai. Po to numatoma Garbės sargybos kuopos parodomoji programa ir stilizuotos salvės.

Kruizinių laivų terminale prišvartuotas Karinių jūrų pajėgų „Vidar“ klasės štabo ir aprūpinimo laivas N42 „Jotvingis“, kuris taps pagrindine renginio scena.

Minėjime planuoja dalyvauti Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda ir kiti svarbūs svečiai.

13.15–13.45 val. Kruizinių laivų terminale vyks karinės operacijos inscenizacija.

16–19 val. Dangės upėje vyks „Vikingų valčių“ varžybos. Varžysis aštuonios komandos, kurios bus sudarytos iš Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų karių, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentų ir Klaipėdos gyventojų bei svečių.

17–18 val. laive-muziejuje „Sūduvis“ (Danės g.) vyks Karinių jūrų pajėgų orkestro koncertas.

Renginys baigsis apie 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V ir Gis

V ir Gis  portretas
Mane baugina karinės technikos demonstravimas. Bet aš buvęs nebuvęs. Ar apie ukrainiečius pabėgėlius kas nors pagalvojo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių