Uostamiestyje JAV kariai tvarkė aplinką

Uostamiestyje viešintys Jungtinių Amerikos Valstijų karinio laivo "USS Gravely" kariai nutarė nesėdėti rankų sudėję. Antradienį popiet apie 15 amerikiečių karių kartu su lietuviais iš Karinių jūrų pajėgų įgulos tvarkė Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro teritoriją.

Teritorijoje susenę lapai jau seniai badė akis, mėtėsi ir kitos įvairios šiukšlės.

Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro direktorė Rita Bratėnaitė-Vitkienė džiaugėsi savanorišku karių užsidegimu.

"Neseniai gavome priminimą iš savivaldybės susitvarkyti savo teritoriją. Kaimynai pradėjo tvarkytis, mes nusprendėme luktelėti, kol jie susitvarkys, o tada patys būtume tvarkę likusią dalį. Tačiau sulaukėme skambučio, atsirado žmonių, kurie norėjo padėti. Mums tai labai nauja patirtis ir labai šaunus sutapimas", – mintimis pasidalijo centro direktorė.

Šeimos ir vaiko gerovės centras yra įstaiga, teikianti paslaugas tiek į namus, tiek ir apgyvendinimą šeimoms, turinčioms tam tikrų socialinių įgūdžių stokos.

Kariai centro teritoriją švarino kelias valandas, į smulkintuvą dėjo medžių šakas, rinko šiukšles, o kai kurie spėjo pabendrauti ir su pro šalį ėjusiais vaikais.

Vienas kariškis, su mergaite ir berniuku bendraudamas anglų kalba, net pasimokė vaikų rodomo šokio. Vėliau tie patys vaikai čiupo po grėblį ir ėmėsi padėti svečiams švarinti aplinką. Kiek apsitvarkę kariškiai pasiūlė pažaisti kartu kamuoliu.

"Vienais metais bandėme tvarkytis savomis jėgomis, bet užtruko dėl šiukšlių išvežimo. Dažniausiai pirkdavome paslaugas. Karių prašėme, kad, jeigu galės, sutvarkytų teritoriją iki pagrindinio Pempininkų tako", – sakė R.Bratėnaitė-Vitkienė.

Kariškiai išties gerai padirbėjo, vien per valandą pririnko iki dešimties šiukšlių maišų. Talka iš viso truko tris valandas – nuo 14 iki 17 val.

Klaipėdos savivaldybė švaros laikotarpį mieste paskelbė balandžio 4 d. Jis tęsis iki gegužės 6-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
matyt issigando, kad amerikos pilietybes neatimtu.

cha ha ha.... vatomai prie automatu prijunge

cha  ha  ha.... vatomai prie  automatu prijunge  portretas
peilius bade su jais pakrumese panaudotus kandonus ir pampersus po to juos kiso y maisus ...

Mekionė

Mekionė portretas
Dabar suprantu, kodėl ministras reikalauja daugiau Amerikos. Chi, chi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių