Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje mažėja valgančiųjų nemokamai

2014-08-19 13:51

Šiemet teikiančiųjų prašymus gauti nemokamą maitinimą – perpus mažiau. Tiek pat sumažėjo ir tų, kuriems bus teikiama parama mokyklinėms prekėms įsigyti. Pernai iki rugpjūčio vidurio buvo priimta daugiau nei tūkstantis sprendimų teikti paramą moksleiviams, o šiemet – vos keli šimtai.

 Sumažėjo: šiemet paramos mokyklinėms prekėms bei nemokamo maitinimo prašo perpus mažiau mokinių.
Sumažėjo: šiemet paramos mokyklinėms prekėms bei nemokamo maitinimo prašo perpus mažiau mokinių. / Vidos Žukienės nuotr.

Šiemet teikiančiųjų prašymus gauti nemokamą maitinimą – perpus mažiau. Tiek pat sumažėjo ir tų, kuriems bus teikiama parama mokyklinėms prekėms įsigyti. Pernai iki rugpjūčio vidurio buvo priimta daugiau nei tūkstantis sprendimų teikti paramą moksleiviams, o šiemet – vos keli šimtai.

Gavėjų skaičius neauga

Artėjant rugsėjui, uostamiesčio savivaldybę pasiekia žymiai mažiau prašymų, kurie skirti moksleiviams teikti nemokamą maitinimą bei paramą mokyklinėms prekėms įsigyti.

Jau daugiau nei mėnesį klaipėdiečiai gali pildyti prašymus paramai, tačiau savivaldybės darbuotojai tikina, kad likus vos porai savaičių iki naujųjų mokslo metų pradžios dėl prašančiųjų paramos eilių nesusidaro.

„Gyventojai kreipiasi, tačiau jų žymiai mažiau nei praėjusiais metais. Dabar dar sunku pasakyti, ar tėvai laukia paskutinės minutės, ar teisę į paramą turinčiųjų taip smarkiai sumažėjo“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Socialinių išmokų poskyrio vedėja Gina Vilimaitienė.

Šiuo metu jau priimta beveik 700 sprendimų uostamiesčio moksleiviams teikti nemokamą maitinimą nuo rugsėjo 1-osios. Pernai per tą patį laiką buvo užfiksuota beveik 1 300 gavėjų.

Apsipirks mažiau

Pašnekovė informavo, jog panaši situacija susiklostė ir su prašančiaisiais paramos mokyklinėms prekėms įsigyti.
Šiuo metu 156 litų paramos teikimas paskirtas 610 mokinių, o praėjusiais metais tokiu pat metu pinigai jau buvo išdalyti 1 275 mokiniams.

Mokyklinėms prekėms pirkti skirti pinigai klaipėdiečius pasiekia iškart po savivaldybės sprendimo skirti paramą priėmimo.

Rizikos šeimų atžaloms parama teikiama ne grynais pinigais, o specialiomis kortelėmis, kurias pateikę nurodytame prekybos centre moksleiviai gali įsigyti reikalingų reikmenų.

Šiuo metu tokiu būdu parama skirta 52 mokslus kremtantiems klaipėdiečiams.

Internetu registruotis vengia

Prašymus tokiai paramai gauti galima pateikti iki spalio 5-osios, o dėl nemokamo maitinimo skyrimo – visus metus.

„Tie, kurie prašymus dėl nemokamo maitinimo pateiks iki rugpjūčio 25 d., nemokamai mokyklose valgys jau nuo pat rugsėjo pradžios. Pateikusieji vėliau – iškart po to, kai mokyklos bus informuotos apie sprendimą teikti paramą. Paprastai tai užtrunka apie 10 dienų“, – pridūrė G.Vilimaitienė.

Paramos gavėjai prašymus gali teikti ne tik atvykę į Socialinių išmokų poskyrį, bet ir internetu.
Tokia galimybė pareiškėjams šiemet suteikta pirmą kartą.

„Registruojasi žmonės ir internetu, tačiau pakankamai vangiai. Klaipėdiečiai labiau linkę patys ateiti ir užpildyti reikiamus dokumentus. Pas mus poskyryje tikrai yra laisvų vietų, galima registruotis dar ir rugsėjui“, – pasakojo poskyrio vedėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų