Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje nustatys prioritetinius darbus

2017-02-13 15:30

Numatyta, kaip uostamiestyje bus nustatomi prioritetiniai susisiekimo infrastruktūros darbai. Viena priežasčių, lemsiančių, jog projektui bus teikiama pirmenybė, – gyventojų ar juridinių asmenų indėlis juos įgyvendinant.

Prisidedantiesiems – pranašumas

Uostamiestyje ketinama patvirtinti tvarką, pagal kurią bus numatomi prioritetiniai susisiekimo infrastruktūros projektai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad nauja tvarka galios tiek tiems projektams, kuriuos įgyvendinti siūlo gyventojai, tiek tiems, kuriuos planuoja savivaldybė.

Nustatant prioritetinius projektus jie bus vertinami balais pagal kelis kriterijus.

Vienas jų – finansinis gyventojų arba verslininkų indėlis. Tai reiškia, kad tie projektai, prie kurių įgyvendinimo prisidės gyventojai arba verslininkai, bus įvardijami prioritetiniais, o jų imamasi – greičiau.

Atsižvelgs ir į saugumą

Taip pat bus vertinama ir tai, ar daug gyventojų yra įsikūrę netoli siūlomos tiesti gatvės, šaligatvio ar kito susisiekimo infrastruktūros objekto.

Dar vienas kriterijų – nauda uostamiesčio socialinei gerovei.

„Bus atsižvelgiama, ar, pavyzdžiui, tas sukurtas kelias yra prie visuomeninių objektų, švietimo įstaigų, kultūros centrų, lankytinų vietų“, – pastebėjo V.Švedas.

Taip bus atkreipiamas dėmesys į planuojamo susisiekimo infrastruktūros projekto įtaką saugiam eismui.

„Žadama vertinti ir darbų tęstinumą. Jeigu, sakykime, jau yra parengtas techninis projektas, tai atitinkamai bus duodamas balas“, – paaiškino skyriaus vedėjas.

Planuojamos tiesti gatvės šansus tapti prioritetine didins ir tai, ar ateityje šia arterija kursuos viešasis transportas.

Miestas skirs pinigų

„Kiekvienais metais numatome iki 300 tūkst. eurų investicijų. Žinoma, jeigu vienas objektas, kuris surinks daugiausia balų, kainuos 300 tūkst. eurų, jis vienas ir bus įtrauktas į strateginius planus, jeigu mažesni – tiek, kiek tilps į tą sumą“, – paaiškino V.Švedas.

Projektai, kuriuos įgyvendinti ketina savivaldybė, į šiuos pinigus nepretenduos. 300 tūkst. eurų yra numatomi projektus siūlantiems ir prie jų įgyvendinimo ketinantiems prisidėti gyventojams bei verslininkams.

Anot V.Švedo, mieste jau pasitaikė atvejų, kai susisiekimo infrastruktūra gerinama bendradarbiaujant miestui ir gyventojams ar verslininkams. Vienas tokių šiuo metu įgyvendinamas Melnragėje.

Numatoma, kad savo pasiūlymus gyventojai ir verslininkai galės teikti nuo gegužės iki liepos. Vėliau jie bus vertinami ir sprendžiama, kuriuos įtraukti į strateginius miesto planus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų