Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje parolimpiečiams uždėti ąžuolų vainikai

2016-10-01 14:33

Šeštadienio popietę uostamiestyje šiltai sutikti Rio parolimpinėse žaidynėse dalyvavę sportininkai – lengvaatletė Ramunė Adomaitienė ir irkluotojas Augustas Navickas. Susitikimo metu sportininkus sveikino miesto valdžios bei gyventojų atstovai.

Klaipėdiečiai susitiko su sportininkais

Šeštadienį Klaipėdos Vitės pagrindinėje mokykloje surengtas susitikimas su Rio parolimpinių žaidynių dalyviais klaipėdiečiais R.Adomaitiene bei A.Navicku.

Pasimatyti su lengvaatlete R.Adomaitiene bei irkluotoju A.Navicku susirinko dešimtys klaipėdiečių, susitikimo nepraleido ir uostamiesčio valdžios, bendruomenių atstovai, politikai.

Dauguma sveikinimo žodžius tarusiųjų pastebėjo, jog po šių parolimpinių žaidinių Lietuvoje atsiranda naujas, kitoks požiūris į neįgaliųjų sportą, jo svarbą.

Sportininkams – ąžuolų vainikai

Sportininkų pasveikinti atvykęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė tikintis, jog neįgaliųjų sportas šiuo metu Klaipėdoje yra gyvas ir dėl po šių žaidynių jau įvykusių permainų žmonių sąmonėje jis dar labiau stiprins savo pozicijas.

Uostamiesčio vadovas taip pat pabrėžė, jog parolimpiečiams, kitaip nei olimpiečiams, kaskart varžantis tenka įveikti ne tik varžovą, bet dar ir savo paties negalią.

Svarstant šiems sportininkams skiriamų premijų klausimą, vertėtų turėti tai omenyje.

Miesto vadovas prisipažino tikintis, jog parolimpiečiai turėtų gauti dvigubai didesnes premijas nei olimpiečiai.

Abiems sportininkams buvo uždėti simboliniai ąžuolų lapų vainikai, o jų treneriams – įteiktos gėlių puokštės.

Pažėrė klausimų

Pasibaigus oficialioms kalboms būta ir klausimų iš salės. Domėtasi, kaip R.Adomatienė bei A.Navickas, turėdami negalių, nusprendė pasukti į sportą.

Abu žaidinių dalyviai paaiškino, jog sportas svarbia jų gyvenimo dalimi buvo nuo pat mažų dienų, todėl net ir po traumų abu aktyvūs žmonės nusprendė karjerą tęsti neįgaliųjų sporte.

Kai kurie klaipėdiečiai norėjo sužinoti ir sportininkų ateities planus, jų dar laukiančias varžybas bei čempionatus ir mūsiškių šansus juose.

Nors abu sportininkai ir nežarstė pažadų nuo šiol savo srityse skinti vien laurus, tačiau susirinkusius uostamiesčio gyventojus patikino, jog ir toliau stengsis kaip įmanydami, jog kiekvienąkart pasirodytų kuo geriau.

Tiesa, A.Navickas pripažino ketinantis dalyvauti ir kitose parolimpinėse žaidynėse. Apie tai jis teigė mąstęs dar tik baigiantis žaidynėms, vykusioms Rio de Žaneire.

Skirstytis neskubėjo

Po maždaug valandą trukusio oficialaus susitikimo gyventojai dar neskubėjo namo. Dauguma atėjusiųjų norėjo nusifotografuoti su parolimpinių žaidynių dalyviais, paspausti jiems rankas, pasveikinti ir padėkoti už puikius pasirodymus žaidynėse.

Neretas klaipėdietis pasinaudojo galimybe ir kiek ilgiau pabendrauti su sportininkais, akis į akį užduoti jiems labiausiai rūpimus klausimus, todėl pašnekesiai prie puodelio kavos dar kiek užsitęsė.

Irkluotojas A.Navickas parolimpiadoje užėmė 10 vietą, o šuolininkė į tolį R.Adomaitienė žaidynėse užėmė ketvirtąją vietą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų