Uostamiestyje – pavasarinės mugės: viskas, ko reikia papuošti namus ar sodus

Šeštadienis Klaipėdoje – itin pavasariškas. Norėdami pasidžiaugti gražia diena, pasipuošti namus ar sodus, į pavasarines muges skuba vis daugiau klaipėdiečių. Šiandien jos net dvi – viena įsikūrusi „Švyturio“ arenos aikštelėje, o kita – „Švyturio“ arenoje.

Nuo 10 val. klaipėdiečių laukė sodinukų mugė „Aš sodinu“. Joje apstu vaiskrūmių, vaismedžių, dekoratyvinių krūmų ir medelių, daugiamečių bei vienmečių augalų, kurių kainos svyruoja nuo 5 iki kelių šimtų eurų.

Norėjusiems daugiau sužinoti apie augalų amžių, priežiūrą bei kitas sodininkystės paslaptis, šios srities specialistai kiekvienam susidomėjusiam pirkėjui skyrė pakankamai dėmesio, pasidalino savo ilgamete patirtimi.

Sodinukų mugėje galima įsigyti įvairių vaismedžių – obelų, kriaušių, trešnių, vyšnių, slyvų ir daugelį kitų.

Slyvų medelio kaina siekia 25 Eur, įvairių veislių obelys – 15 Eur, mini persiko medelis – 35 Eur. Kitur vaismedžių kainos svyruoja nuo 20 iki 35 Eur.

Raudonųjų serbentų šakelė – 7 Eur, nedidelis svarainių medelis – 5 Eur.

Sodinukų mugė Klaipėdoje truks iki sekmadienio.

Indrės Kiseliovaitės nuotr.

Pasak „Mugių centro“ projektų vadovės Gintarės Škutaitės, žmonių susidomėjimas mugėmis dienai įsibėgėjus išaugo.

„Yra dvi visiškai skirtingos mugės. Lauke yra sodinukų mugė. Žmonėms ji šiuo metu labai aktuali, kadangi pavasaris. Ateina išties nemažai žmonių, vieni užeina į „Švyturio“ arenos mugę, kiti – į sodinukų. Kam neaktualu, gal kažkurios vienos ir neaplanko. Tačiau manau, kad žmonėms mugės tikrai įdomios“, – tikino G.Škutaitė.

„Švyturio“ arenoje esanti mugė „Stilius ir skonis“ Klaipėdoje ne pirmą kartą, tačiau visuomet pritraukianti net ir labai išrankius pirkėjus. Šį kartą mugėje buvo galima įsigyti dizainerių drabužių, aksesuarų ir papuošalų, o mėgstantiems pasmaguriauti prekybininkai siūlė skanius keksus bei pyragus.

„Žmonės mielai perka drabužius. Jų asortimentas šioje mugėje – pakankamai didelis. Nuolaidų jiems nemažai, tad perka ir besibaigiančio sezono drabužius. Prie kai kurių prekystalių pirkėjai būriuojasi itin gausiai. Perka ir aksesuarus, dovanėles, galbūt Velykoms ar kitoms progoms. Taip pat turime maisto gėrybių. Perkami maisto produktai, kurie yra išskirtiniai, o dabar – puiki proga juos įsigyti. Produktai yra kokybiški, jų kaina – atitinkama“, – tikino G.Škutaitė.

Indrės Kiseliovaitės nuotr.

Rankų darbo papuošalų kainos svyravo nuo 4 iki 20 Eur, kailinių kainos siekė nuo 100 iki 300 Eur, drabužių vaikams ar suaugusiems kainos svyravo nuo 10 iki 40 Eur, palmių vaško žvakės – nuo 3.30 iki 27 Eur. Taip pat buvo pardavinėjami kvepalai, kosmetika, velykinės dekoracijos.

Norintiems paaukoti karo nukankintai Ukrainai, prekybininkai siūlė įsigyti velykinį rankų darbo kiaušinį, pagamintą iš lino siūlų ir papuoštą šios šalies dvispalvėmis. Dekoracijos kaina – 5 Eur.

Mugė „Stilius ir skonis“ Klaipėdoje truks tik vieną dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių