Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje popiežius pagerbtas varpais

2013-03-15 16:14
Uostamiestyje popiežius pagerbtas varpais
Uostamiestyje popiežius pagerbtas varpais / Vytauto Petriko nuotr.

Džiaugsmingą žinią apie išrinktą naująjį popiežių Klaipėdoje paskelbė bažnyčių varpų skambėjimas. Tikintiesiems į pamaldas šia proga buvo rinktis per vėlu, tad už popiežių Pranciškų bus meldžiamasi sekmadienį.

Vėlyvą trečiadienio vakarą paaiškėjo, kad 266-uoju Katalikų bažnyčios vadovu tapo 76 metų italų kilmės argentinietis Jorge Mario Bergoglio. Daugybė tikinčiųjų Klaipėdoje naujojo popiežiaus sveikinimą ir palaiminimą stebėjo per televiziją.

Telšių vyskupijos Klaipėdos dekanato dekanas Vilius Viktoravičius tvirtino, kad atskirų renginių, išrinkus naująjį Katalikų bažnyčios vadovą, nebus.

„Sekmadienį melsimės už naująjį popiežių. Tą vakarą, kai jį išrinko, skambinome miesto bažnyčių varpais. Labai džiugu, kad turime naują Ganytoją ir popiežiaus vieta nebe tuščia. O juk ne taip seniai važiavome į piligriminę kelionę į Romą ir ten radome tuščią sostą“, – teigė V.Viktoravičius.

Klaipėdos šv.Juozapo Darbininko parapijos klebonas Vladas Gedgaudas įžvelgė naujojo popiežiaus panašumą su Jonu Pauliumi II.

„Teko matyti įrašus, kai popiežiumi išrinktas Jonas Paulius II sveikino susirinkusią minią, tad įžvelgiu panašumų ir šiuo atveju. Pranciškus labai atviras, charizmatiškas ir labai šiltas. Italai jį tikrai nuoširdžiai priėmė ir mums visiems tai labai džiugus momentas“, – neslėpė V.Gedgaudas.

Naujasis popiežius priklausė Jėzuitų ordinui. Jėzuitai yra daug nuveikę Pietų Amerikoje. Teigiama, kad dar būdamas kardinolu Jorge Mario Bergoglio sugebėjo įveikti tą sudėtingą naujojo pasaulio problematiką.

„Kai renkamas popiežius, kandidato priklausymas vienam ar kitam ordinui didesnės reikšmės neturi. Manyčiau, kad didžiausias dėmesys skiriamas personalijai, nuveiktiems darbams“, – tikino V.Gedgaudas.

„Popiežius pasirinko mūsų ordino įkūrėjo Pranciškaus Asyžiečio vardą. Tai, žinoma, labai malonu, bet juk būtume priėmę ir bet ką kitą. Tikiu, kad popiežiumi išrinktas geriausias kardinolas, kurį šiuo metu galėjo išrinkti“, – teigė pranciškonas kunigas Evaldas Darulis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų