Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje pradedama terlionių paieška

2013-05-02 11:05
Uostamiestyje              pradedama terlionių paieška
Uostamiestyje pradedama terlionių paieška / Vytauto Petriko nuotr.

Teplionių nuo pastatų nenusivaliusių klaipėdiečių laukia baudos. Nuo gegužės bus griežčiau pradėta kontroliuoti, kaip prižiūrimi namų fasadai.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė tvirtino, kad pastatų savininkai turėjo pakankamai laiko nusivalyti terliones.

„Dar prieš pusmetį prašėme klaipėdiečių pasirūpinti, kad ant pastatų sienų neliktų teplionių. Informavome, kad nuo gegužės bus atliekama griežtesnė kontrolė ir gresia nuobaudos“, – tvirtino vedėja.

Pasak K.Vintilaitės, situacija dabar yra pagerėjusi.

„Anksčiau kasdien pamatydavai vis naują išterliotą pastatą. Dabar pastebime, kad vis daugiau fasadų yra nuvaloma. Tą daro ir asmenys, kurie apipaišė fasadus, ir gyventojai,“ – teigė K.Vintilaitė.

Pastatų savininkams už išterliotus fasadus gresia bauda iki 2 tūkst. litų.

„Galėtume jas skirti iš karto. Kad reikia nusivalyti fasadus, gyventojus jau įspėjome per žiniasklaidą. Laiko susitvarkyti buvo duota. Vis dėlto vertinsime konkrečius atvejus. Išklausysime argumentus, kodėl fasadai nebuvo nuvalyti. Jei šie bus įtikinami, skirsime dar laiko susitvarkyti. Šiaip jau turime teisę bausti iš karto“, – tvirtino vedėja.

Iki gegužės 1 d. pastatus turėjo susitvarkyti ir savivaldybės įstaigos, įmonės, bendrovės, kitos įstaigos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų