Uostamiestyje rado Sosnovskio barščių plantaciją

Tauralaukyje prie Dvaro gatvėje esančio pastato užsiveisė Sosnovskio barščiai, su kuriais susidūrę žmonės gali turėti rimtų sveikatos problemų, plantacija. Šių augalų naikinimu pasirūpins miesto savivaldybė, o ne sklypo savininkas.

Tauralaukyje prie Dvaro gatvėje esančio pastato užsiveisė Sosnovskio barščiai, su kuriais susidūrę žmonės gali turėti rimtų sveikatos problemų, plantacija. Šių augalų naikinimu pasirūpins miesto savivaldybė, o ne sklypo savininkas.

Apie augančius Sosnovskio barščius prie Dvaro gatvės 5 namo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams pranešė gyventojai. Nuvykus į vietą, rasta tikra jų plantacija.

Kontrolieriai iš pradžių pradėjo ieškoti sklypo savininko, kad galėtų surašyti reikalavimą sutvarkyti teritoriją – ją nušienauti. Tačiau šių pavojingų augalų naikinimu pasirūpins pati savivaldybė. Toks nurodymas miesto želdinius prižiūrinčiai įmonei jau duotas.

Pasak bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ vadovo Gedimino Valašino, darbai bus atliekami ketvirtadienį.

„Iš pradžių nupjausime Sosnovskio barščius, paskui nupurkšime chemikalais, kad daugiau neaugtų. Nusideginti nebijome. Problemų gali kilti tik šiam augalui susilietus su nuogu kūnu. Darbuotojai vilki specialias aprangas. Tad tikrai nenusidegins“, – tvirtino vadovas.

Želdinių prižiūrėtojams Sosnovskio barščius uostamiestyje jau teko naikinti tris kartus. Jie augo Kretingos, Rasytės gatvėse.

„Visos vietos kažkokie šabakštynai. Jos praktiškai nešienaujamos. Dėl to gal ir užauga barščiai. Šiaip žmonės tokiose vietose nevaikšto“, – komentavo direktorius.

G.Valašinas pasakojo, kad gyventojai apie augančius Sosnovskio barščius pirmiausia turėtų pranešti savivaldybei. Ši pasirūpins jų sunaikinimu.

„Nereikia iš to daryti sensacijų. Suprasčiau, kad augtų prie įėjimo į pliažą, vietoje, kur vaikšto vaikai. Tada reikėtų šaukti, o čia nepasiekiami šabakštynai. Gerai reikia paieškoti, kad atrastum tokias vietas“, – pabrėžė vadovas.

Tačiau vadovas pabrėžė, gerai, jog gyventojai informuoja apie šiuos augalus. Laiku juos pašalinus užkertamas kelias plitimui.

„Klaipėdoje dėl Sosnovskio barščių situacija yra gera, lyginant su kitais miestais. Kasmet pastebima tik po vieną kitą. Važiavau į Marijampolę. Pakelėse, grioviuose pilna Sosnovskio barščių. Pas mus viskas kontroliuojama. Neteko girdėti, kad žmones būtų nudeginęs šis augalas“, – pasakojo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vietinis

Vietinis portretas
Yra Klaipėdoje ir prie metalinių garažų aikštelės, netoli Rimkų.

Labai gerai

Labai gerai portretas
Tauralaukyje ir daugiau vietų yra, kur tie barščiai veši, galėtų tuo pačiu pravažiuot ir išnaikint.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių