Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje skelbiamas eglučių konkursas: gražiausios bus apdovanotos

2023-11-10 13:44

Uostamiesčio įstaigos, organizacijos, bendruomenės jau kviečiamos dalyvauti šiemet jubiliejų švenčiančiame Kalėdų eglučių konkurse, kurį organizuoja Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka.

Dėmesys: pernai Saulės kiemelyje apsilankę klaipėdiečiai grožėjosi išskirtinėmis eglutėmis.
Dėmesys: pernai Saulės kiemelyje apsilankę klaipėdiečiai grožėjosi išskirtinėmis eglutėmis. / I. Kiseliovaitės nuotr.

Dalyvių registracijų bus laukiama iki lapkričio 20 d. O pats šventės atidarymas ir eglučių įžiebimas bibliotekos Saulės kiemelyje vyks gruodžio 6 d. 18 val.

„Jau kviečiame registruotis įmones, organizacijas. Kviečiame statyti tvarias eglutes, rinksime gražiausias, jas apdovanosime. Jau turime keletą labai gerų prizų“, – užsiminė bibliotekos Kultūros programos vadovė Daiva Nakrošienė.

Eglutės į kiemelį bus atvežtos ir pradėtos statyti gruodžio 4–5 d.

Atidarymo dieną mažieji klaipėdiečiai bus kviečiami į biblioteką pasižiūrėti Vilniaus teatro „Lėlė“ spektaklį „Sniego karalienė“. Norintiems jį pamatyti reikės iš anksto užsiregistruoti, kadangi vietų kiekis – ribotas. Spektaklis – nemokamas.

„Manau, bus smagu“, – džiaugėsi D. Nakrošienė.

Ji taip pat pasakojo, kad ir šiemet, kaip ir praėjusiais metais, eglučių kūrėjai bus skatinami naudoti kuo tvaresnes medžiagas, ieškoti ir jų apšvietimo alternatyvų.

„Galvojame, kad reikia tvariai gyventi ir mokytis šiek tiek kitokios šventimo kultūros, tad liekame prie tvarumo, galbūt ir apšvietimo alternatyvų galėtų turėti, į tai atsižvelgsime ir vertindami“, – sakė pašnekovė.

Pernai Kalėdų eglučių kiemelyje sužibo 41 eglutė. Joms puošti buvo naudojamos gamtinės medžiagos, kurios, konkursui pasibaigus, buvo surinktos ir išrūšiuotos.

Taip pat 2022-aisiais buvo galima pamatyti unikalių eglučių, sukurtų iš dėlionių detalių, nedidelių stiklainių, skėčių, medžio šakelių.

Dešimtą kartą vykstantys gražiausios eglutės rinkimai, kaip ir kasmet, baigsis sausio pradžioje. Dalį balsų duos gyventojai, kitą dalį balsų suteiks eglučių vertinimo komisija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų