Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje surinko senus žibintus

2016-08-12 02:00

Pilies gatvėje išmontuoti seni žibintai. Vietoje jų bus pastatyti nauji tokie pat, kaip piliavietėje esančioje rekonstruojamoje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Darbai: Pilies gatvėje išmontuojami seni žibintai, kurie bus pakeisti naujais. Darbai: Pilies gatvėje išmontuojami seni žibintai, kurie bus pakeisti naujais. Darbai: Pilies gatvėje išmontuojami seni žibintai, kurie bus pakeisti naujais.

Nauji žibintai bus sumontuoti Pilies gatvės ruože nuo Žvejų iki Daržų gatvės.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad šie darbai yra aikštelės rekonstrukcijos projekto dalis.

"Pilies gatvę atnaujiname etapais. Pernai buvo suremontuota važiuojamoji dalis, dar anksčiau – šaligatviai, iškirsti seni medžiai, o vietoje jų pasodinti nauji. Trūko tik šviestuvų. Pakeitus juos, šis ruožas bus atnaujintas", – sakė vedėjas.

V.Švedas patikino, kad Pilies gatvėje esančios aikštelės rekonstrukcija vyksta pagal planą. Kaip ir buvo žadėta, iki Jūros šventės atnaujinta pusė jos. Dabar vyksta kiti darbai.

Pagal sutartį jie turėtų būti baigti rugsėjo pabaigoje ar spalio pradžioje.

"Tačiau gal finišuos ir rugsėjo viduryje. Sunku pasakyti. Dabar oro sąlygos nekokios. Tai ir turi įtakos darbams", – tvirtino vedėjas.

Pilies gatvės aikštelės rekonstrukcija pradėta kovą. Aikštė bus išklota trinkelėmis, įrengtos automobilių stovėjimo vietos, atsiras dvi elektromobilių įkrovimo stotelės, dviračių stovai.

Teritorijoje taip pat numatoma suformuoti ir neišlikusio Klaipėdos pilies ravelino kontūrą. Čia taip pat žadama pastatyti suolelius, šiukšlių dėžes.

Aikštelę rekonstruoja konkursą laimėjusi įmonė "Kauno tiltai". Su rangove savivaldybė sutartį pasirašė dar sausio 29-ąją. Aikštelės rekonstrukcija atsieis apie 807 tūkst. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų