Uostamiestyje tvarkomi vandens telkiniai

Pirmąjį rudens mėnesį uostamiestyje įsibėgėjo ir tvenkinių tvarkymo darbai. Tvenkiniuose šalinami kai kurie vandens augalai, taip siekiant telkinius apsaugoti nuo užžėlimo. Maždaug dešimtyje uostamiesčio telkinių darbai jau atlikti, dar sutvarkyti liko mažiausiai šešis.

Klaipėdiečiai jau kurį laiką gali stebėti, kaip masyvia technika miesto telkiniuose yra raunamos nendrės, švendrai ir kiti vandens augalai.

Taip tvarkant vandens telkinius, siekiama apsaugoti juos nuo masinio užžėlimo.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos ir miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, tokie darbai vykdomi jau 12 metų iš eilės. Prasidėjus rudens sezonui, rugsėjo–spalio mėnesiais savivaldybės administracija iš mieste esančių vandens telkinių organizuoja nendrių, švendrų šalinimą.

„Paslauga atliekama mechanizuotu būdu nendrių, švendrų ir kitų vandens augalų pjovimo aparatu. Taip tvarkant telkinius, siekiama apsaugoti juos nuo masinio užžėlimo vandens augalais. Pašalinama biomasė, taip išvengiama ir puvimo proceso, ir staigaus telkinių dumblėjimo“, – aiškino I. Kubilienė.

Inga Kubilienė. Vestos Jašinskaitės nuotr.

Iš 14-os vandens telkinių darbai atlikti jau aštuoniuose – Dangės upės pakrantėse, Mumlaukio ežere, Malūno parko tvenkinyje, Ąžuolų giraitės telkinyje, Draugystės, Žardės ir Sąjūdžio parkų vandens telkiniuose bei Pietinės gatvės vandens telkinyje.

Vandens tvenkinių tvarkymo darbams lėšos skiriamos iš Aplinkosauginės programos. Šiais metais skirta 30 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokia antipatiška foto tos žmogysta. Tai dar jos neatleido?

kub

kub portretas
svijanės ežeras
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių