Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje – vienas moderniausių baseinų Lietuvoje

2016-10-28 11:19

Uostamiestyje oficialiai startavo daugiafunkcio sveikatingumo centro, kuriame bus tarptautinius standartus atitinkantis modernus baseinas, statybos. Penktadienį pastato pamatuose įmūryta kapsulė su laišku ateities kartoms.

Premjeras dėkojo architektams

Ceremonijoje dalyvavo ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Būtent jis davė oficialų startą daugiafunkcio objekto statyboms.

„Esu tikras, kad čia prasidės talentingų Lietuvos plaukikų kelias į olimpines pergales. Be to, centro atskirose erdvėse galės treniruotis ir plaukikai mėgėjai, taip pat čia bus ruošiami nardytojai, laisvalaikį žmonės galės leisti sporto ir SPA procedūrų zonose“, – tvirtino ministras pirmininkas.

A.Butkevičius dėkojo baseiną projektavusiems architektams, kurie sugebėjo suderinti ir po vienu stogu sutalpinti tiek daug skirtingų funkcijų.

Premjeras vylėsi, kad konkursą laimėję statybininkai laikysis pažadų užbaigti darbus iki kitų metų pabaigos.

Jis atkreipė dėmesį, kad Klaipėdos baseino statyba įtraukta Vyriausybės svarbių šalies ekonominių projektų sąrašą.

Nenori gaišti laiko

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pabrėžė, kad naujasis miesto baseinas su sveikatingumo centru – vienas svarbiausių ir laukiamiausių uostamiesčio socialinės infrastruktūros objektų per visą Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį.

„Tai senai puoselėtų Klaipėdos vilčių, svajonių ir olimpinių lūkesčių įkūnijimas. Tikiu, kad šio baseino plaukimo takelius netruks pamėgti tiek patys jauniausi, tiek ir patys vyriausi klaipėdiečiai“, – tvirtino miesto meras.

Baseinas iškils Dubysos gatvėje, šalia arenos. Jį projektavo Olandijos kompanija „Slangen + Koenis architects“ kartu su Lietuvos architektų biuru „Clouds architektai“.

Daugiafunkcį objektą statys konkursą laimėjusios įmonės bendrovės „Axis Industries“ ir „Deglas“ pagal jungtinės veiklos sutartį. Rangovas darbus planuoja baigti iki kitų metų pabaigos

„Šiandien yra oficiali Klaipėdos baseino statybų pradžia, tačiau mūsų komanda išsijuosusi šioje statybvietėje dirba jau ne pirmą savaitę. Siekdami laiku įvykdyti įsipareigojimus miestui ir užtikrinti aukščiausią statybų kokybę, nenorime gaišti nė vienos minutės. Dedame visas pastangas, kad modernus baseinas savo duris klaipėdiečiams atvertų tiksliai tada, kada numatyta“, – pabrėžė „Axis Industries“ generalinis direktorius Remigijus Baltrušaitis.

Narams – gili šachta

Daugiafunkcio sveikatingumo centro statybos sutarties vertė – 15,823 mln. eurų. Daugiau nei 11,1 mln. eurų projekto įgyvendinimui bus skirta iš ES struktūrinių fondų, 1 mln. eurų iš valstybinių lėšų. Klaipėdos miesto savivaldybės indėlis – 3,72 mln. eurų.

Daugiafunkcis sveikatingumo centras bus suskirstytas į keturias funkcines erdves: plaukimo, nardymo, sporto ir SPA procedūroms skirtą zoną.

Jame bus integruotas dešimties plaukimo takelių, 50 m ilgio ir 25 m pločio baseinas su pažangiausiomis Lietuvoje technologijomis – kilnojamu dugnu, galimybe padalinti jį į kelis, modernia vandens valymo ir oro srautų valdymo sistema.

Čia taip pat bus įrengta vienintelė Lietuvoje specializuota nardymo šachta, kurios gylis sieks 9 m, o plotis – 8 m. Ji bus pritaikyta ir profesionalių narų rengimui, o vienu metu šachtoje galės treniruotis iki 15 narų.

Trijų aukštų baseino su sveikatingumo centru pastatas atitiks aukščiausius energinio efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių naudojimo standartus. Bendras jo plotas sieks daugiau nei 7,4 tūkst. kv. m.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų