Už Laisvės gynėjus – bėgimas Klaipėdoje

Sausio 13-ajai paminėti vyks tradicinis bėgimas, į kurį jau užsiregistravo daugiau negu šimtas bėgikų.

Dalyvaus jauni ir seni

Bėgimas vyks sausio 12-ąją 20 val. Jame dalyvauti galės visi – tiek jaunesni, tiek vyresni iš Klaipėdos, kitų miestų ar iš kitų šalių atvykę svečiai.

Primenama, kad asmenims iki 18 m. privaloma turėti tėvų, globėjų ar trenerio sutikimą.

Šiemet bėgimas vyks 22 kartą.

"Tai – savotiška bėgikų šventė ir Laisvės gynėjų pagerbimas. Galima sakyti, kad tai bėgimas su prasminga mintimi – pagerbti kovotojus už mūsų šalies laisvę. Smagu tai, kad dalyviai į šį bėgimą susirenka patriotiškai nusiteikę, kai kurie su vėliavomis rankose. Tvyro vienybė ir nuostabi atmosfera. Prie finišo ties Klaipėdos savivaldybės pastatu liepsnos Laisvės atminimo laužai", – sakė Klaipėdos sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

Tai – savotiška bėgikų šventė ir Laisvės gynėjų pagerbimas.

Skaičiai – vis didesni

"Dabar yra užsiregistravę per šimtas bėgikų. Daugiausia registruojasi pagrindinei aštuonių kilometrų distancijai, kiek mažiau – trijų kilometrų. Nemaža dalis registruojasi ir renginio dieną varžybų vietoje. Tradiciškai bėgti registruojasi iš įvairių Lietuvos kampelių, atvyksta svečių ir iš kaimyninių valstybių. Dabar jau užsiregistravo bėgikai iš Liepojos (Latvija), Vilniaus, Plungės, Gargždų, Palangos, Rietavo, Šilalės, Stoniškių ir Klaipėdos rajono", – pasakojo R. Rumšienė.

Kol kas bėgti aštuonių kilometrų distanciją yra užsiregistravę 84 bėgikai, trijų kilometrų – 30 dalyvių. Skaičiai kasdien auga.

"2022 m. šiame bėgime varžėsi per 330 dalyvių – aštuonių kilometrų trasą įveikė 224 bėgikai, trijų – 111 dalyvių. Šiemet tikimasi sulaukti per 400 dalyvių. Ir bėgimo nuostatuose akcentuojame, kad pirmieji 400 finišavusių bėgimo dalyvių, nepriklausomai nuo įveiktos trasos, bus apdovanoti atminimo medaliais", – žadėjo Sporto skyriaus vedėja.

Rasa Rumšienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uždarys gatves

Bėgimo dalyviai į starto vietą Giruliuose galės atvykti užsakytu autobusu, kuris lauks prie Klaipėdos savivaldybės (Liepų g. 11).

Dalyvių registracija galima ir prie autobuso, ir starto vietoje, Giruliuose, prie televizijos bokšto.

Distancijos įveikimo laikas – viena valanda ir 20 minučių. "Netilpę" į laiko limitą bėgimo dalyviai privalo palikti trasą ir savarankiškai pasiekti finišą netrukdydami automobilių, dviratininkų ir pėsčiųjų eismui.

21.20 val. bus atidarytos miesto gatvės ir vėl vyks automobilių eismas.

Bėgimas nuo 2001 m. rengiamas klaipėdiečių – Laisvės gynėjų ir Klaipėdos savivaldybės iniciatyva, bėgimą organizuoja Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla ir Klaipėdos miesto sportininkų namai.

Registracija į bėgimą – nemokama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Чемодан - вокзал - Россия

Чемодан - вокзал - Россия portretas
Tikiuosi bėgime ruskiu nebus

Žemaitis

Žemaitis portretas
Jei už kampo pamatytų ruskių tanką, sumuštų visus olimpinius rekordus.

Už teisybę

Už teisybę portretas
Manau Ozolas tikrai išbėgtų už teisybę
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių