Pereiti į pagrindinį turinį

Už nelegalų gabenimą laukia teismas

2008-12-19 09:00
Už nelegalų gabenimą laukia teismas
Už nelegalų gabenimą laukia teismas / Operacija: sulaikant užsienyje ilgą laiką besislapsčiusį įtariamąjį dalyvavo "Aro" vyrai.

Nelegaliai į Lietuvą pervedę moldavų migrantus lietuviai laukia teismo. Nelegalų keliu tapo žiemą užšalęs Nemunas.

Ikiteisminį tyrimą pareigūnai pradėjo dar 2006 metų pavasarį, kai Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pareigūnai Panemunės pasienio kontrolės punkte sulaikė septynis Moldovos Respublikos piliečius. Jie neturėjo vizų, būtinų užsieniečiams, norintiems patekti į Lietuvos Respublikos teritoriją.

Pasieniečiai nustatė, kad užsieniečiai į Lietuvą pateko iš Kaliningrado srities. Viešvilės užkardos pasienio saugomame ruože Jurbarko rajone, Viešvilės kaimo ribose, ant užšalusio Nemuno pareigūnai aptiko batų pėdsakus, nenutrūkstamai vedusius nuo Rusijos teritorijos iki Lietuvos kranto.

Be to, Pagėgių rinktinės pareigūnai nustatė ir sulaikė asmenis, kurie Lietuvos teritorijoje turėjo pasitikti ir gabenti nelegalus. Dėl to įtarimai pareikšti 25 metų Radviliškio gyventojui ir 23-ejų marijampoliečiui. Įtariama, kad šie vyrai sutiko gabenti nelegalus už pažadėtą 100-300 litų atlygį. Radviliškiečiui paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir paimti dokumentai, o Marijampolės gyventojui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Klaipėdos apskrities pareigūnai nustatė, kad nelegalių migrantų gabenimą galėjo organizuoti 25-erių Joniškio gyventojas, kuris nuo 2003 metų buvo ieškomas už įvykdytus kitus sunkius nusikaltimus.

Bendradarbiaujant su VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnais nustatyta, kad 2007 metų pavasarį, pasinaudojęs suklastotais kitų asmenų vardais išduotais dokumentais, jis sugrįžo į Lietuvą. Pernai gegužės mėnesį ties įvaža į Joniškio miestą Klaipėdos apskrities ir "Aro" pareigūnai sulaikė ieškomą joniškietį.

Kratos metu vyro automobilyje rasti ir paimti suklastoti (su perklijuotomis nuotraukomis) asmens dokumentai. Sulaikytajam pareikštas įtarimas dėl neteisėtai valstybės sieną perėjusių užsieniečių gabenimo organizavimo.

Joniškietis šiuo metu atlieka puspenktų metų laisvės atėmimo bausmę už neteisėtą laisvės atėmimą, vagystę įsibraunant į patalpą bei plėšimą.

Už neteisėtai valstybės sieną perėjusių užsieniečių gabenimo organizavimą jam gresia nuo 4 iki 10 metų nelaisvės, jo bendrininkams – iki 8 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų